info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

Pulmodexane shurup

Çmimi:625.00 L

Trajtim simptomatik i kollës së thatë
150 ml

Stock: Ka stok

SKU: 004076
Etiketa: , , ,

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulimi

Masa

150 ml

Suitable For

Pulmodexane shurup përmban dekstrometorfan, që është një frenues i kollës.
Përdoret për trajtimin afatshkurtër të kollës së thatë dhe kollës irrituese, tek të rriturit dhe fëmijët mbi 10 vjeç dhe me peshë trupore mbi 30 kg.

Mos merrni Pulmodexane nëse:
– jeni alergjik ndaj substancës aktive ose ndaj ndonjërit prej përbërësve të tjerë të këtij formulimi;
-nëse jeni astmatik;
-nëse keni probleme me frymëmarrjen;
-nëse trajtoheni me IMAO (barna të përshkruara gjatë gjendjeve të caktuara depresive);
-nëse jeni duke ushqyer me gji.

Ky medikament mund të shkaktojë varësi, prandaj, trajtimi duhet të jetë i shkurtër.
Mos e trajtoni kollën me sekrecione me Pulmodexan.
Konsumimi i pijeve alkoolike duhet të shmanget gjatë kohëzgjatjes së trajtimit me Pulmodexan.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Dekstrometorfani mund të përdoret gjatë shtatzënisë, me kusht që të jetë për një kohë të shkurtër (disa ditë) dhe në dozat e rekomanduara nga mjeku juaj.
Në fund të shtatzënisë, përdorimi i tepërt i dekstrometorfanit mund të shkaktojë efekte të dëmshme tek i porsalinduri.
Gjithmonë kërkoni këshillën e mjekut tuaj përpara se të merrni ndonjë medikament që përmban dekstrometorfan gjatë shtatzënisë.
Ky medikament kalon në qumështin e gjirit.
Doza të tepërta të dekstrometorfanit të administruara tek gratë që ushqejnë me gji mund të shkaktojnë pauza në frymëmarrje, prandaj, marrja e këtij medikamenti është e kundërindikuar gjatë laktacionit.

Ky është një medikament OTC, kështu që mund të merret pa rekomandimin e mjekut.
Përpara se të përdorni këtë medikament, lexoni me kujdes fletë-udhëzuesin që gjendet në paketim pasi përmban informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Gjithmonë përdoreni këtë medikament siç e ka rekomanduar mjeku ose farmacisti juaj.
Për çdo dyshim që mund të keni në lidhje me përdorimin e tyre, këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.
Respektoni rreptësisht dozën e përshkruar në recetën mjekësore.
Në mungesë të efikasitetit, mos i rritni dozat përtej asaj që ju është përshkruar, dhe as mos shtoni medikament tjetër kundër kollës, por konsultohuni me mjekun tuaj.
Dozat:
-Të rriturit: Merrni 1 lugë matëse (5 ml) ose 2 lugë matëse (10 ml) maksimalisht për dozë. Nëse është e nevojshme, ripërsëriteni dozën pas 4 orësh.
Në asnjë rrethanë mos i kaloni 8 lugë matëse në ditë.
-Fëmijët mbi 30 kg (më shumë se rreth 10 vjeç): Merrni gjysmë luge matëse (2,5 ml). Doza mund të përsëritet mbas 4 orësh, pa i kaluar 4 lugë matëse në ditë.
Efekte anësore serioze mund të ndodhin tek fëmijët në rast të mbidozimit, duke përfshirë dhe çrregullime neurologjike.
Mos tejkaloni dozën e rekomanduar ditore.

dextrometorphan hydrobromide, liquid maltitol, sodium benzoate, sodium saccharin, punch flavor 32 J 050, anhydrous citric acid, purified water.

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.