info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

 • BLACK FRIDAY OFERTA | OFERTAT MË TË MIRA TË VITIT | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

 • BLACK FRIDAY OFERTA | OFERTAT MË TË MIRA TË VITIT | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

 • BLACK FRIDAY OFERTA | OFERTAT MË TË MIRA TË VITIT | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

Tylol Hot bustina

Çmimi:555.00 L

Antigripal në formën e bustinave, për të rritur
Paketim x 12 bustina

Stock: Ka stok

Informacion shtesë

Action

, ,

Brand

Formulation

Masa

12 bustina

Suitable For

Përshkrimi

Vetitë farmakologjike:
Paracetamoli është një substancë analgjezike dhe antipiretike e provuar gjërësisht në klinikë. Vetia analgjezike (për të pakësuar dhimbjen) është pasojë e shtimit të pragut të dhimbjes, ndërsa vetia antipiretike (për të ulur temperaturën e rritur trupore) është pasojë e ndikimit në qendrën termo-rregulluese në hipotalam. Pas marrjes nga goja, paracetamoli përthithet tërësisht dhe shpejt nga sistemi gastrointestinal. Përqendrimi plazmatik maksimal vërehet pas 10–60 minutash. Paracetamoli shpërndahet shpejt dhe rregullisht në shumicën e indeve të organizmit. Gjysmëjeta plazmatike e tij është 1.25 deri 3 orë.
Paracetamoli metabolizohet në mëlçi nëpërmjet sistemit enzimatik mikrozomial. Rreth 85% e dozës së paracetamolit të marrë nga goja jashtëqitet nga trupi me anë të urinës brënda 24 orësh në trajtën e paracetamolit të lirë dhe të konjuguar.

Klorfeniraminë maleati është një bar me veti antagoniste përkundrejt receptorit H1. Në këtë mënyrë ajo lehtëson simptomat e tilla si bllokimi dhe rrjedhja e hundëve, skuqja dhe/ose lotimi i syve. Klorfeniramina përthithet ngadalë por plotësisht nga trakti gastrointestinal. Përqendrimi plazmatik maksimal vërehet 2.5 – 6 orë pas marrjes së medikamentt. Biodisponibiliteti është 25–50%. Pjesa më e madhe e sasisë së përthithur (70%) gjendet e lidhur me proteinat plazmatike. Klorfeniramina shpërndahet gjërësisht në inde, përfshi edhe sistemin nervor qendror. Gjysmëjeta e saj është 2–43 orë, ndërkohë që veprimi i një doze zgjat 4–6 orë.
Pjesa më e madhe e medikamentt metabolizohet. Pjesa e pandryshuar e klorfeniraminës dhe metabolitët e saj nxirren kryesisht me anë të urinës dhe, në sasi të vogla, në feçe.

Pseudoefedrina është një aminë simpatomimetike, e cila ka veti të fuqishme dekongjestionuese në rrugët e sipërme të frymëmarrjes. medikament përthithet mirë nga trakti gastrointestinal. Pseudoefedrina tregohet rezistente ndaj veprimit të monoaminëoksidazave. Një sasi e vogël e medikamentt, kryesisht e pandryshuar, nxirret nga trupi me anë të urinës.

Indikimet:
Tylol Hot përdoret për lehtësimin e rrufës së zakonshme, gripit si dhe infeksioneve të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes, të shoqëruara me simptomat e mëposhtme:
− Dhimbje koke dhe temperaturë trupore e rritur;
− Bllokim dhe rrjedhje hundësh;
− Tështima;
− Dhimbje të ndryshme.

Kundërindikimet
Tylol Hot nuk duhet përdorur nga të sëmurë që janë të mbindjeshëm kundrejt përbërësve te medikamentt.
Gjithashtu medikament nuk duhet të përdoret nga pacientë që kanë sëmundje të rënda të mëlçisë dhe veshkave.
Pacientët duhet të njoftohen që të mos marrin barna frenues të monoamine oksidazes (MAOI) njëkohësisht me Tylol Hot dhe se ato duhet ta kene ndërprerë përdorimin e këtyre barnave të paktën 2 jave para marrjes se Tylol Hot.

Masat paraprake
Pacientët me sëmundje të mëlçisë, zemrës, mushkërive, veshkave si dhe ato që vuajnë nga anemia duhet ta përdorin medikamentn nën kontrollin e mjekut.
Tylol Hot nuk duhet të përdoret për trajtimin e dhimbjes për një kohë më të gjatë se 5 ditë tek fëmijët dhe 10 ditë tek të rriturit, pa u këshilluar me mjekun. Gjithashtu, në rastet kur temperatura e rritur vazhdon më shumë se 3 ditë dhe është më e lartë se 39.5˚C ky bar nuk duhet të përdoret pa këshillën e mjekut.
Megjithëse pseudoefedrina nuk e rrit presionin arterial tek njerëzit normalë, në pacientët që vuajnë nga hipertensioni ajo duhet të përdoret nën mbikqyrjen e mjekut.

Drejtimi i automjeteve dhe përdorimi i makinerive
Gjatë trajtimit me Tylol Hot mund të shfaqet lodhje. Kjo kërkon që të sëmurët të kenë kujdes gjatë drejtimit të automjetit ose gjatë përdorimit të makinerive të rrezikshme.

Tylol Hot dhe alkooli
Përdorimi i alkoolit bashkë me Tylol Hot nuk është i këshilluar.

Masat paraprake
Tylol Hot nuk duhet të përdoret në pacientë me çrregullime të rënda të zemrës, diabet, astmë bronkiale, glaukomë, hipertiroidizëm dhe hipertension.
Pacientët që përdorin barna antihipertensivë ose antidepresantë duhet të përdorin Tylol Hot vetëm pas këshillimit me mjekun.
Fëmijët nën 12 vjeç duhet ta përdorin Tylol Hot nën mbikëqyrjen e mjekut.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë me gji duhet të këshillohen me mjekun para përdorimit të këtij medikamentt.

Ndërveprimet me barna të tjerë
Gjatë përdorimit të dozave terapeutike nuk janë vërejtur ndërveprime të rëndësishme.
Kur medikament përdoret me doza të larta dhe për një kohë të zgjatur mund të fuqizojë veprimin e barnave antikoagulantë.
Paracetamoli kur përdoret me doza të larta dhe për një kohë të gjatë mund të ndërveprojë me kumarinën, derivatet e indandionit dhe fenotiazinat.
Alkooli, barbituratet dhe antidepresantët triciklikë mund të rrisin potencialin hepatotoksik të paracetamolit.
Në rastet kur pseudoefedrina përdoret nga të sëmurë që përdorin njëkohësisht barna dekongjestionues, antidepresantë triciklikë, barna kundër oreksit, psikostimulantë të ngjashëm me amfetaminën ose frenues të MAO mund të shkaktohet rritje e tensionit të gjakut.
Metildopa, guanetidina, alfa dhe beta bllokuesit mund të humbasin efikasitetin e tyre kur përdoren njëkohësisht me pseudoefedrinën.

Efektet e padëshiruara
Tylol Hot në përgjithësi tolerohet mirë nga të sëmurët.
Paracetamoli në doza terapeutike nuk ka efekte toksike. Megjithatë, në raste të rralla, ai mund të shkaktojë reaksione mbindjeshmërie si urtikaria ose rash makulopapular.
Nga përdorimi i zgjatur i dozave të larta mund te vërehet trombocitopeni, leukopeni dhe pancitopeni. Shumë rrallë, janë takuar raste me neutropeni, purpura trombocitopenike dhe
agranulocitozë.
Efektet e padëshiruara të pseudoefedrinës janë shumë të rralla. Si pasojë e nxitjes së sistemit nervor qëndror mund të shfaqen çrregullime të gjumit. Shumë rrallë, janë raportuar raste me halucinacione. Janë vërejtur raste me skuqje makulopapulare të lëkurës dhe retension të urinës (vështirësi ose pamundësi për të urinuar), sidomos në pacientët që vuajnë nga hipertrofia (hiperplazia) beninje e prostatës.
Klorfeniraminë maleati mund të shkaktojë sedacion dhe efekte antimuskarinike.

Këshillohuni me mjekun tuaj nëse shfaqet ndonjë efekt tjetër i padëshiruar.

Mbidozimi
Në rast se ka dyshime për mbidozim, pacienti duhet çuar menjëherë në një qendër mjekësore.
Në rast mbidozimi, në disa pacientë, paracetamoli shkakton hepatotoksicitet. Hepatotoksiciteti varet nga doza e përdorur.
Gjatë 12–48 orëve të para të mbidozimit mund të vërehet rritje e nivelit të enzimave të mëlçisë në gjak, zgjatje të kohës së protrombinës, ndërsa simptomat klinike bëhen të dukshme 1–6 orë pas marrjes së mbidozës. Sasia e paracetamolit që shfaq toksicitet tek të rriturit mund të jetë 10 gram, ndërsa tek fëmijët doza më të vogla se 150 mg/kg mendohet se nuk shkaktojnë hepatotoksicitet.
Simptomat e hershme që lidhen me hepatotoksicitetin janë të përzierat, të vjellat, djersitja e shtuar dhe gjendja e sëmurë. Konfirmimi i mbidozimit nëpërmjet përcaktimit të paracetamolit në gjak, është i vlefshëm kur vjen 24–72 orë pas mbidozimit.
Megjithatë, në rastet kur raportohet mbidozimi këshillohet që pacientit ti jepet acetilsisteinë pa pritur përgjigjet e analizës.
Gjithashtu këshillohet të bëhet lavazh i stomakut dhe nxitja e të vjellave nëpërmjet përdorimit të shurupit të ipekakut.

Provat e funksionit të mëlçisë duhen kryer çdo 24 orë gjatë 96 orëve të para të mbidozimit, sidomos kur përqendrimet plazmatike të paracetamolit tregojnë për rrezik hepatotoksiciteti. Për shkak të shumëllojshmërisë së metabolizmit të paracetamolit në fëmijë, shpeshtësia e intioksikimeve të rënda dhe vdekjeve prej tyre janë relativisht të rralla.
Në rast se është marrë një dozë më e madhe se 150 mg/kg, duhet përcaktuar përqendrimi në gjak i paracetamolit, por jo më parë se 4 orë pas mbidozimit. Në këto raste këshillohet nxitja e të vjellave nëpërmjet shurupit të ipekakut.
Në rast se përqendrimi plazmatik i paracetamolit e tejkalon vijën referencë në “nomogramën e mbidozimit” atëhere nevojitet trajtimi me acetilcisteinë.
Intoksikimi nga klorfeniraminë maleat zakonisht shfaqet brënda pak orëve nga marrja e medikamentt. Trajtimi i tij bëhet si në rastet e mbidozimit të barnave antihistaminikë/antikolinergjikë. Simptomat e shkaktuara nga mbidozimi i pseudoefedrinës janë ankth i lehtë, takikardi dhe/ose hipertension i lehtë. Simptomat bëhen të dukshme 4 – 8 orë pas mbidozimit. Këto simptoma janë të përkohëshme dhe nuk kërkojnë ndonjë trajtim specifik.

Paketimi
Tylol Hot me bustina paketohet në kuti që përmbajnë 12 bustina.

Ruajtja
Të ruhet në temperaturë dhome (15º – 30º C).
Të mbahet në paketim origjinal në mënyrë që të ruhet nga drita dhe lagështia.

Përpara përdorimit të këtij medikamenti lexoni me kujdes fletëudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai përmban një informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Përdorimi

Gjithmonë përdoreni këtë medikament saktësisht siç është përshkruar në fletë-udhëzues ose siç ju ka udhëzuar mjeku ose farmacisti juaj.
Këshillohuni me mjekun apo farmacistin tuaj nëse nuk jeni i sigurt.

Tylol Hot merret nga goja sipas udhëzimeve të mëposhtme:
Përmbajtja e paketës duhet tretur në 160 ml ujë të nxehtë (sa përmban një filxhan me përmasa standarte) dhe duhet pirë menjëherë. Paketa tjetër e Tylol Hot mund të merret pas 6 orësh.
Nuk këshillohet përdorimi i më shumë se 4 paketave në ditë.

Përbërësit

Çdo paketë përmban:
Paracetamol ( i mikronizuar)…………………….. 500 mg
Klorfeniraminë maleat……………………………….4 mg
Pseudoefedrinë HCl………………………………60 mg
Çdo paketë gjithashtu përmban lëndë të tjera jo vepruese (eksipientë): ngjyrues kinolinë të verdhë,
ëmbëltues sheqer të rafinuar, aromatizues aromë limoni.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping