info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

 • Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

 • Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

 • Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

Rhinostop Tableta

Çmimi:407.00 L

Antigripal për të rritur në formën e tabletave

Spastroje


Informacion shtesë

Action

, ,

Brand

Formulation

Masa

10 tableta, 20 tableta

Suitable For

Përshkrimi

Medikamenti Rhinostop tabletë përmban tre përbërës aktivë: paracetamol, pseudoefedrinë dhe klorfenaminë, efektet e të cilëve plotësojnë njëri-tjetrin.

Paracetamoli lehtëson dhimbjen dhe ul temperaturën e lartë të trupit.
Pseudoefedrina është një dekongjestionant nazal. Ka efekt në enët e vogla të gjakut në mukozën e hundës duke shkaktuar ngushtimin e tyre, dhe penguar hipersekrecionin nazal. Ul inflamacionin e mukozës nazale dhe sinuseve.
Klorfenamina në sajë të efektit antihistaminik liron hundët e bllokuara, pakëson rrjedhjen e hundëve, lotimin dhe djegien e syve.

Rhinostop tabletë përdoret për lehtësimin e simptomave të ftohjes, gripit dhe rinitit alergjik, të tilla si:
– shtim i sekrecioneve nazale;
– tështima;
– bllokim i hundës dhe sinuseve;
– skuqje e hundeve dhe syve;
– ndjesia e djegies dhe lotimi i syve;
– dhimbje koke;
– dhimbje në pjesën e sinuseve;
– dhimbje fyti;
– dhimbje muskujsh dhe kyçesh;
-temperaturë e lartë,
-lodhje e përgjithshme etj.

Njoftoni mjekun nëse jeni duke përdorur medikamente të tjerë, nëse keni ndonjë sëmundje kronike, ndonjë çrregullim metabolik, nëse jeni të ndjeshëm ndaj medikamenteve ose nëse keni patur reaksion alergjik me ndonjërin prej tyre.

Mos përdorni Rhinostop tabletë:
-nëse jeni alergjik (shumë të ndjeshëm) nga përbërësit aktivë dhe/ose nga përbërësit e tjerë të medikamentit,
-nëse vuani nga sëmundjet e rënda të arterieve koronare (të zemrës),
-nëse keni tension shumë të lartë të gjakut,
-nëse jeni duke marrë medikamente që përdoren për trajtimin e depresionit (inhibues të MAO). Mos përdorni medikamentin Rhinostop pa kaluar 14 ditë nga përfundimi i përdorimit të inhibitorëve MAO;
-nësë keni të dëmtuar rëndë funksionet e mëlçisë,
-nëse keni të dëmtuar rëndë funksionet e veshkave,
-nëse keni diabet,
-nëse keni feokromocitomë (tumor të gjëndrave mbiveshkore),
-nëse keni hipertiroidizëm,
-nëse keni tension të lartë në sy.

Tregohuni të kujdeshëm me medikamentin Rhinostop
Përpara fillimit të përdorimit të tabletave Rhinostop, konsultohuni me mjekun tuaj nëse keni:
-bllokim të enëve të gjakut,
-funksion të parregullt të zemrës dhe /ose sëmundjen ishemike të zemrës (sëmundja e arterieve të zemrës),
-tension të lartë gjaku,
-astmë,
-dëmtim të funksionit të mëlçisë dhe dëmtim të mësëm deri të rëndë të funksionit të veshkave,
-bllokim të kanaleve biliare dhe të rrugëve urinare,
-ngushtime në pjesë të ndryshme të traktit tretës,
-ulçer në stomak ose në duoden,
-zmadhim të prostatës,
-epilepsi.
Gjatë përdorimit të tabletave Rhinostop mos përdorni medikamente të tjera që përmbajnë paracetamol ose medikamente që përdoren për lehtësimin e kongjestionit të mukozës së hundës (blllokimi i hundës).

Nëse gjëndja nuk përmirësohet (më shumë se tre ditë ethe, dhimbje dhe bllokim hundësh më gjatë se 7 ditë), është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj.

Marrja e medikamenteve të tjera gjatë përdorimit të tabletave Rhinostop
Kini parasysh se ky informacion vlen edhe për medikamentet që nuk i përdorni më, gjithashtu dhe për medikamentet që planifikoni të përdorni në të ardhmen.
Informoni mjekun tuaj nëse jeni duke përdorur ndonjë medikament ose nëse keni përdorur kohët e fundit ndonjë medikament, duke përfshirë këtu dhe medikamentet që blihen pa recetë të mjekut.

Konsultohuni me mjekun tuaj ose me farmacistin përpara përdorimit të tabletave Rhinostop, nëse jeni duke përdorur një nga medikamentet e mëposhtme:
-antidepresantë (medikamente që trajtojnë depresionin – MAO inhibitorë ose antidepresantëtriciklikë),
-anksiolitikë dhe hipnotikë,
-antihipertensivë (medikamente për uljen e tensionit të gjakut) dhe diuretikë (medikamente që shtojnë urinimin),
-antibiotikë (izoniazid, kloramfenikol),
-karbamazepinë, fenitoinë, lamotriginë (medikamente që përdoren për trajtimin e epilepsisë),
-propantelinë (medikament antimuskarinik që ngadalëson zbrazjen e stomakut),
-metoklopramid dhe cisaprid (medikamente që shpejtojnë zbrazjen e stomakut),
-ergotaminë (medikament për kurimin e migrenës) ose derivatet e tij, duke përfshirë këtu metisergid (medikament për trajtimin e migrenës),
-sulfinpirazon (medikament që përdoret për trajtimin e Giht),
-digoksinë,
-varfarinë (medikament që parandalon mpiksjen e gjakut),
-zidovudinë dhe lopinavir (medikamente që përdoren për trajtimn e infeksionit HIV– AIDS).

Alkooli dhe Rhinostop
Nuk lejohet konsumimi i alkoolit gjatë kohës që përdorni medikamentin Rhinostop.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Këshillohuni me mjekun tuaj ose me farmacistin para filllimit të përdorimit të ndonjë medikamenti.

Shtatzënia
Siguria e përdorimit të tabletave Rhinostop tek gratë shtatzëna nuk është e konfirmuar. Ky medikament mund të përdoret gjatë shtatzënisë vetëm nëse mjeku juaj e konsideron të nevojshëm, pasi ka vlerësuar me kujdes përfitimet për nënën dhe rrezikun për fetusin. Kohëzgjatja e përdorimit të medikamentit gjatë shtatzënisë duhet të jetë sa ma e shkurtër.

Gjidhënia
Disa përbërës të këtij medikamenti mund të kalojnë në qumështin e gjirit, dhe në këtë mënyrë mund të shkaktojnë efekte negative te foshnjat.
Nëse ushqeni me gji foshnjen tuaj dhe nëse mendoni që duhet të përdorni tabletat Rhinostop, mos filloni përdormin e tij pa u konsultuar me mjekun tuaj.

Drejtimi i automjeteve dhe përdorimi i makinerive
Medikament me efekt të mundshëm në aftësitë psikofizike (duhet të keni kujdes në drejtimin e automjeteve dhe përdorimin e makinerive).
Rhinostop mund të shkaktojë përgjumje dhe kështu mund të reduktojë aftësitë tuaja psikofizike, prandaj duhet të keni kujdes të veçantë në drejtimin e automjeteve dhe /ose përdorimin e makinerive.
Përdorimi i alkoolit në të njëjtën kohë me medikamentin mund të rrisë këtë efekt.
Nëse ndjeni lodhje ose përgjumje, mos drejtoni automjete dhe mos përdorni makineri.

Paralajmërime të tjera
Tabletat Rhinostop përmbajnë laktozë (lloj sheqeri).
Nëse vuani nga intoleranca ndaj sheqerit, këshillohuni me mjekun tuaj përpara se të filloni përdorimin e këtij medikamenti.

Efektet anësore
Tabletat e Rhinostopit mund të shkaktojnë efekte anësore të padëshiruara, por ato mund të mos shfaqen tek të gjithë njerëzit.
Ndërprisni menjëherë marrjen e tabletave Rhinostop dhe kërkoni ndihmën e shpejtë mjekësore, nëse vini re shfaqjen e urtikave në lëkurë ose nëse keni vështirësi në frymëmarrje, enjtje të fytyrës, buzëve, gjuhës ose fytit (reaksione të rënda alergjke).

Shpeshtësia e paraqitjes së efekteve anësore është e përcaktuar si më poshtë:
-Shumë shpesh (prek më shumë se 1 në 10 pacientë të trajtuar)
-Shpesh (prek 1 deri në 10 nga 100 pacientë të trajtuar)
-Jo e shpeshtë (prek 1 deri në 10 nga 1.000 pacientë të trajtuar)
-Rrallë (prek 1 deri në 10 nga 10.000 pacientë të trajtuar)
-Shumë rrallë (prek me pak se 1 nga 10.000 pacientë të trajtuar)
-Shpeshtësia e panjohur (nuk mund të përcaktohet nga të dhënat e disponueshme).

Paracetamol
Shpesh
Lëkura: kruarje.
Sistemi tretës: obstipacion, të përziera, të vjella.
Sistemi nervor qëndror: dhimbje koke, pagjumësi, ankth.

Rrallë
Sistemi i qarkullimit të gjakut: ulje të numrit të trombociteve (trombocitopeni), ulje e qelizave të bardha të gjakut (leukopeni, neutropeni).
Sistemi imunitar: reaksione të mbindjeshmërisë (skuqje lëkure, urtikaria).

Shpeshtësi e panjohur
Lëkura: infektim dhe dhimbje e mukozës (Sindorma Stevens-Johnson, nekroliza toksike epidermale).

Pseudoefedrina
Shpesh
Sistemi i enëve të gjakut dhe zemrës: rritje e tensionit të gjakut, çrregullim të rrahjeve të zemrës.
Sistemi tretës: të përziera, të vjella.
Sistemi nervor qëndror: dhimbje koke, pagjumësi, ankth, nervozizëm, irritim.

Efektet e pseudoefedrinës në sistemin nervor qëndror janë më të shpeshta tek fëmijët dhe tek personat e moshuar.

Rrallë
Sistemi nervor qëndror: haluçinacione.
Lëkura: urtikarie, djersitje.

Shumë rrallë
Sytë: glaukoma me kënd të mbyllur.
Sistemi urinar: vonesë në urinim.

Klorfenamina
Shpesh
Sistemi nervor qëndror: përgjumje, dhimbje koke, reduktim të aktivitetit psikomotorik.
Sistemi tretës: diarre, të përziera, të vjella, tharje të gojës.
Veshët: zhurmë në vesh.
Sytë: Shikim i turbulluar .
Sistemi urinar: vonesë në urinim.

Rrallë
Sistemi i enëve të gjakut dhe zemrës: tensioni i ulët i gjakut, rrahje të forta zemre, rrahje të parregullta të zemrës.
Sistemi nervor qëndror dhe periferik: çrregullim i motorikës së trupit, marramendje, konfuzion, depresion, çrregullim i gjumit, dridhje, konvulsione .
Sistemi imunitar: reaksione të mbindjeshmërisë (enjtje e kapakëve të syrit, fytyrës, buzëve, gjuhës dhe /ose fytit, vështirësi në frymëmarrje, skuqje dhe ndjeshmëri ndaj ekspozimit në diell).
Sistemi i qarkullimit të gjakut: çrregullime të gjakut.
Çrregullime të mëlçisë: insufiçencë e funksionit të mëlçisë.
Sytë: glaukoma me kënd të mbyllur.

Shpeshtësi e panjohur
Lëkura: skuqje dhe deskuamim lëkure (dermatitis eksfolijativ).

Nëse ndonjë nga efektet anësore të përmëndura më lart bëhet problem serioz, ose nëse vini re shfaqjen e ndonjë efekti anësor që nuk është i përmendur në ketë udhëzues, ju lutemi kontaktoni mjekun tuaj ose farmacistin.

Ruajtja
Tabletat Rhinostop duhen të mbahen larg nga fëmijët.
Të ruhet në temperaturën deri në 25 ºC.
Afati i skadencës: 60 muaj nga prodhimi.

Tabletat Rhinostop nuk duhet të përdoren pas afatit të skadencës të shënuar në paketim.

Përpara përdorimit të këtij medikamenti lexoni me kujdes fletëudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai përmban një informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Përdorimi

Gjithmonë përdoreni këtë medikament saktësisht siç është përshkruar në fletë-udhëzues ose siç ju ka udhëzuar mjeku ose farmacisti juaj.
Këshillohuni me mjekun apo farmacistin tuaj nëse nuk jeni i sigurt.

Tabletat Rhinostop përdoren në rrugë orale.
Të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç mund të marrin 1 tabletë Rhinostop çdo 6 orë në rast nevoje. Të mos përdoren më shumë se 4 tableta në 24 orë.
Tabletat e Rhinostopit nuk janë të destinuara për përdorim nga fëmijët më të vegjël se 12 vjeç.
Për fëmijët e moshës nga 6 deri në 12 vjeç rekomandohet përdorimi i Rhinostopit shurup.

Tek pacientët me funksion lehtësisht ose mesatarisht të dëmtuar të veshkave, rekomandohet që intervali kohor midis dozave të jetë 8 deri në 12 orë.

Përbërësit

251 mg paracetamol
61.2 mg pseudoefedrinë
2.54 mg klorfenaminë
laktozë, amidon misri, celulozë mikrokristaline PH 101, hidroksipropil celulozë, stearat magnezi

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping