info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

 • BLACK FRIDAY OFERTA | OFERTAT MË TË MIRA TË VITIT | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

 • BLACK FRIDAY OFERTA | OFERTAT MË TË MIRA TË VITIT | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

 • BLACK FRIDAY OFERTA | OFERTAT MË TË MIRA TË VITIT | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

Rhinostop shurup

Çmimi:291.00 L

Shurup antigripal për fëmijë mbi 6 vjeç
100 ml

Stock: S’ka stok

Informacion shtesë

Action

, ,

Brand

Formulation

Masa

100 ml

Suitable For

Përshkrimi

Rhinostop shurup përmban 3 përbërës aktivë: paracetamol, pseudoefedrinë dhe klorfeniraminë, efektet e të cilave plotësojnë njëra-tjetrën.
Paracetamoli lehtëson dhimbjet dhe ul temperaturën e lartë.
Pseudoefedrina është dekongjestionant nazal (i hundës). Ka veti të ngushtojë enët e gjakut në mukozën e hundës duke parandaluar sekretimin e shtuar të saj dhe lehtësuar simptomat e inflamacionit të hundës dhe sinusit.
Efekti antihistaminik i klorfeniraminës pakëson bllokimin e hundëve, lehtëson rrjedhjen e tyre si dhe pakëson lotimin e shtuar dhe djegien e syve.

Nëse për fëmijët mbi 6 vjeç nuk është arritur lehtësimi i simptomave me trajtime të thjeshta, atëherë këshillohet Rhinostop shurup, për të lehtësuar simptomat e mëposhtme të gripit, të ftohtit ose rinitit alergjik:
-shtim i sekrecioneve të hundës;
-tështima;
-bllokim i hundëve dhe sinuseve;
-skuqje e hundëve dhe syve;
-djegie e syve, lotim i shtuar;
-dhimbje koke;
-dhimbje në sinuse;
-dhimbje fyti;
-dhimbje muskujsh dhe kyçesh;
-temperaturë e lartë;
-dobësi e përgjithshme etj.

Edhe të rriturit mund të përdorin Rhinostop shurup për të lehtësuar simptomat e mësipërme.

Përpara se të përdorni Rhinostop shurup
Tregojini mjekut tuaj nëse merrin barna të tjera, keni ndonjë sëmundje kronike, keni një çrregullim metabolik, keni mbindjeshmëri nga barna të caktuara ose keni reaksione alergjike ndaj tyre.

Mos merrni Rhinostop shurup:
-Nëse jeni alergjik (të mbindjeshëm) ndaj përbërësve aktivë dhe/ose përbërësve të tjerë që përmban shurupi;
-Nëse vuani nga ndonjë sëmundje e artereve koronare të zemrës;
-Nëse vuani nga presioni shumë i lartë i gjakut;
-Nëse po mjekoheni me barna që përdoren për trajtimin e depresionit, të quajtura frenues të monoaminëoksidazës (IMAO), ose merreni 14 ditë pasi keni ndërprerë përdorimin e tyre;
-Nëse keni të dëmtuar funksionin e mëlçisë;
-Nëse keni të dëmtuar funksionin e veshkave;
-Nëse vuani nga diabeti;
-Nëse vuani nga feokromocitoma (tumor i gjendrës mbiveshkore);
-Nëse keni aktivitet të shtuar të gjendrës tiroide:
-Nëse keni presion të lartë në sy:
-Në fëmijë nën 6 vjeç.

Tregoni kujdes të veçantë me Rhinostop shurup
Përpara fillimit të përdorimit të tabletave Rhinostop, konsultohuni me mjekun tuaj nëse keni:
-bllokim të enëve të gjakut,
-funksion të parregullt të zemrës dhe /ose sëmundjen ishemike të zemrës (sëmundja e arterieve të zemrës),
-tension të lartë gjaku,
-astmë,
-dëmtim të funksionit të mëlçisë dhe dëmtim të mësëm deri të rëndë të funksionit të veshkave,
-bllokim të kanaleve biliare dhe të rrugëve urinare,
-ngushtime në pjesë të ndryshme të traktit tretës,
-ulçer në stomak ose në duoden,
-zmadhim të prostatës,
-epilepsi.
Gjatë përdorimit të shurupit Rhinostop mos përdorni medikamente të tjera që përmbajnë paracetamol ose medikamente që përdoren për lehtësimin e kongjestionit të mukozës së hundës (bllokimi i hundës).

Marrja e medikamenteve të tjera gjatë përdorimit të tabletave Rhinostop
Kini parasysh se ky informacion vlen edhe për medikamentet që nuk i përdorni më, gjithashtu dhe për medikamentet që planifikoni të përdorni në të ardhmen.
Informoni mjekun tuaj nëse jeni duke përdorur ndonjë medikament ose nëse keni përdorur kohët e fundit ndonjë medikament, duke përfshirë këtu dhe medikamentet që blihen pa recetë të mjekut.

Përpara se të përdorni Rhinostop shurup njoftoni mjekun nëse jeni duke marrë një nga barnat e mëposhtëm:
-antidepresant (barna për trajtimin e depresionit – inhibitor të MAO ose antidepresant triciklik);
-anksiolitik dhe hipnotik (qetësues);
-antihipertensiv (barna që ulin presionin e gjakut) dhe diuretik (barna që shtojnë urinimin);
-antibiotik (izoniazid, kloramfenikol);
-karbamazepinë, fenitoinë, lamotriginë (barna që përdoren për trajtimin e epilepsisë);
-propantelinë (barna antimuskarinikë të cilat ngadalësojnë zbrazjen e stomakut);
-metoklopramid dhe cisaprid (barna të cilat përshpejtojnë zbrasjen e stomakut);
-ergotaminë (bar për trajtimin e migrenës si dhe trajtimin dhe parandalimin e gjakderdhjes uterine) ose derivatet e saj përfshirë metisergidin (bar për trajtimin e migrenës);
-sulfinpirazon (përdoret për trajtimin e gutës);
-digoksinë (bar për sëmundjet e zemrës);
-varfarinë (parandalon koagulimin e gjakut);
-zidovudinë dhe lopinavir (për trajtimin e infeksionit nga HIV-AIDS).

Mos përdorni alkool gjatë marrjes së Rhinostop shurup.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Këshillohuni me mjekun apo farmacistin tuaj përpara se të merrni këtë bar.
Shtatzënia
Nuk është vërtetuar siguria e Rhinostop shurup tek gratë shtatzëna. Ky bar mund të merret nga gratë shtatzëna vetëm në rastet kur mjeku e mendon se është e domosdoshme, pasi ka bërë një vlerësim të kujdesshëm të përfitimeve të nënës ndaj rrezikut për fetusin. Përdorimi i këtij medikament gjatë shtatzënisë duhet të kufizohet në një kohë sa më të shkurtër që është e mundur.

Ushqyerja me gji
Disa përbërës të këtij medikament mund të kalojnë në qumështin e gjirit dhe mund të shkaktojnë efektë të dëmshme te fëmija. Nëse jeni duke ushqyer me gji dhe mendoni se duhet të përdorni Rhinostop shurup këshillohuni më parë me mjekun tuaj.

Drejtimi i automjeteve dhe përdorimi i makinerive
Trekëndësh, një bar me ndikim të mundshëm në aftësitë psiko-fizike (për këtë arsye këshillohet kujdes kur merren barna të tilla gjatë drejtimit të automjeteve ose përdorimit të makinerive).
Rhinostop shurup mund të shkaktojë përgjumje dhe për rrjedhojë të ulë aftësinë për të drejtuar automjete dhe përdorur makineri. Për këtë arsye duhet të tregohet kujdes i veçantë kur drejtoni automjete ose/dhe përdorni makineri. Përdorimi i njëkohshëm i alkoolit do e rrisë këtë efekt.
Nëse filloni të ndjeheni të lodhur dhe të përgjumur, mos drejtoni automjete dhe/ose përdorni makineri.

Paralajmërime të tjera
Rhinostop shurup përmban sukrozë dhe sorbitol (E420). Nëse mjeku juaj ju ka treguar se vuani nga intoleranca prej disa sheqernave, këshillohuni me të përpara se të merrni këtë bar.
Për shkak të përmbajtjes së sukrozës, duhet treguar kujdes në pacientët me diabet.
Rhinostop shurup përmban propilenglikon, prandaj mund të shkaktojë efekte të ngjashme me ato të alkoolit.
Rhinostop shurup përmban ngjyrues azo Ponceau 4R të kuq (E124), i cili mund të shkaktojë reaksione alergjike.

Nëse merrni më shumë Rhinostop nga sa duhet
Nëse keni marrë një sasi më të madhe të medikamentt se sa ajo e këshilluar në këtë fletëudhëzues, kontaktoni menjëherë mjekun tuaj.

Në rast mbidozimi, kontaktoni menjëherë mjekun tuaj ose kërkoni urgjent ndihmë mjekësore edhe nëse ndjeheni mirë dhe nuk keni ndonjë simptomë të qartë mbidozimi, sepse ka rrezik për dëmtime të rënda të mëvojshme të mëlçisë.
Merreni me vete paketimin e medikamentt me qëllim që mjeku të informohet se cilin bar keni përdorur.
Simptomat e mbidozimit me këtë bar mund të manifestohen në formën e shqetësimit, konfuzionit, ankthit, të përzjerave, haluçinacioneve, zgjerimit të bebes së syrit, presionit të lartë të gjakut, ritmit të lartë të zemrës, temperaturës së lartë, tharjes së gojës dhe skuqjes së fytyrës.

Nëse keni harruar të merrni Rhinostop shurup
Nëse keni harruar të merrni medikamentn, merreni atë sa më shpejt të jetë e mundur dhe pas kësaj vazhdoni të merrni medikamentn sipas skemës së zakonshme të dozimit.
Asnjëherë mos merrni një dozë dyfishe të medikamentt për të zëvëndësuar dozën të cilën keni harruar të merrni.

Nëse ndërprisni marrjen e medikamentt Rhinostop shurup
Merreni medikamentn për aq kohë sa ju ka këshilluar mjeku juaj. Nëse ndërprisni menjëherë marrjen e këtij medikament, nuk pritet të shfaqen efekte negative.

Efekte anësore të mundshme
Si edhe barnat e tjerë, Rhinostop shurup mund të shkaktojë efekte anësore, edhe pse ato nuk shfaqen te të gjithë.
Ndërprisni marrjen e Rhinostop shurup dhe menjëherë kërkoni ndihmë mjekësore nëse vini re rash në lëkurë ose nëse ndjeni vështirësi në frymëmarrje, enjtje të fytyrës, buzëve, gjuhës ose fytit (reaksione të rënda alergjike).
Shpeshtësia e efekteve anësore përcaktohet si më poshtë:
-shumë të zakonshme (shfaqen në më shumë së 1 në 10 pacientë të trajtuar)
-të zakonshme (shfaqen 1 deri në 100 pacientë të trajtuar)
-jo të zakonshme (shfaqen 1 deri në 1000 pacientë të trajtuar)
-të rralla (shfaqen 1 deri në 10000 pacientë të trajtuar)
-frekuencë e rrallë (shfaqen në më pak se 1 deri në 10000 pacientë të trajtuar)
-frekuencë e panjohur (nuk mund të vlerësohet me të dhënat në dispozicion)

Paracetamoli:
a)të zakonshme: lëkura (kruarje), sistemi tretës (kapsllëk, të përzjera, të vjella), sistemi nervor qëndror (dhembje koke, pagjumësi, shqetësim).
b)të rralla: gjaku (trombocitopeni, leukopeni, neutropeni), sistemi mbrojtës (reaksione mbindjeshmërie).
c)shpeshtësi e panjohur: lëkurë (mukoza të inflamuara dhe të dhimbshme).

Pseudoefedrina:
a)të zakonshme: sistemi i enëve të gajkut dhe të zemrës (presion i lartë i gjakut, çrregullim i ritmit të zemrës), sistemi tretës (të përzjera, të vjella), sistemi nervor qëndror (dhimbje koke, pagjumësi, ankth, nervozizëm, shqetësim). Efektet e pseudoefedrinës në sistemin nervor qëndrorjanë më të zakonshme te fëmijët dhe të moshuarit.
b)të rralla: sistemi nervor qëndror (haluçinacione), lëkura (rash, djersitje e shtuar).
c)shumë të rralla: sytë (glaukoma me kënd të ngushtë), sistemi urinar (vështirësi në urinim).

Klorfenaminë:
a)të zakonshme: sistemi nervor qëndror (përgjumje, dhimbje koke, aktivitet psikomotor i zvogëluar), sistemi tretës (kapsllëk, diarre, të përzjera, të vjella, tharje e gojës), veshët (zhurmë në vesh), sytë (turbullim).

medikament i mësipërm është një bar OTC, pra mund të merret pa rekomandim nga mjeku.

Përpara përdorimit të këtij medikamenti lexoni me kujdes fletëudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai përmban një informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Përdorimi

Fëmijët 6-12 vjeç: 1 lugë dozimi (5ml) të Rhinostopit shurup çdo 6 orë.
Fëmijët mbi 12 vjeç: 3 lugë dozimi (15ml) të Rhinostop shurup çdo 6 orë.
Përdorimi I Rhinostop shurup është i kundërindikuar te fëmijët në 6 vjeç.

Pacientët me funksion të dëmtuar të veshkave nga të lehtë në të moderuar, këshillohen të zgjasin intervalin kohor mes dy dozimeve çdo 8-12 orë.

Përbërësit

Paracetamol (101mg/5ml)
Pseudoefedrinë hikdroklorur (20.2mg/5ml)
Maleat klorfeniraminë (1.01mg/5ml)
sukrozë, glicerol 85%, propilen glikol, sorbitol, saharinw natriumi, ngjyrues ponceau 4R i kuq, aromë mjedre

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping