info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Nutriben AR 1

Çmimi:L3,100.00

Qumësht kundër refluksit për fëmijë 0-6 muajsh. 800 g.

Stock: Out of stock

Additional information

Përshkrimi

Qumështi i gjirit është qumështi më i mirë për fëmijën tuaj. Përmban të gjitha vlerat ushqyese, të nevojshme për zhvillimin infantil dhe një sistem imunitar të shëndetshëm.

Qumështi Nutriben rekomandohet kur ushqyerja me gji është e pamundur ose e pamjaftueshme.
Refluks është dukuria e rikthimit në ezofag të përmbajtjes së stomakut, pas ushqimit. Regurgitim është rikthimi i përmbajtjes së stomakut në gojë.
Nëse mendoni se fëmija juaj ka refluks kërkoni mendimin e mjekut pediatër.
Nutriben AR është formulim specifik për fëmijë, që kanë probleme me refluksin.
Me niseshte në përmbajtje, ky qumësht është më viscoz dhe më i trashë se qumështi normal dhe kjo ndihmon parandalimin e refluksit dhe regurgitimit.
I pasur gjithashtu me me carob bean gum, një fibër ushqimore që përveç rritjes së konsistencës ndikon edhe në rritjen e baktereve në zorrë dhe përmirësimin e florës së traktit gastrointestinal.
Përman galacto-oligosaharide dhe nukleotide.
Përmbush standartet e ESPHAGAN dhe legjislacionit europian, në lidhje me pesticidet, mbetjet dhe substancat toksike.

Përdorimi

Lahen duart dhe të gjitha pajisjet që nevojiten për përgatitjen e qumështit.
Vlohet uji dhe lihet të ftohet deri në temperaturën 45°C.
Shtohet sasia e duhur e qumështit dhe përzihet deri në tretje të plotë.
Respektohet raporti i mëposhtëm:
– 2 lugë qumësht në 60ml ujë, për fëmijët 0-2 javësh;
– 3 lugë qumësht në 90ml ujë, për fëmijët 2-8 javësh;
– 5 lugë qumësht në 150ml ujë, për fëmijët 2-3 muajsh;
– 6 lugë qumësht në 180ml ujë për fëmijët 3-6 muajsh;
– 8 lugë qumësht në 240ml ujë, për fëmijët mbi 6 muajsh;
Para se t’i jepet qumështi fëmijës provohet nxehtësia duke hedhur disa pika në dorë.
Sasia që mbetet nuk përdoret më.
Qumështi përdoret deri në një muaj pas hapjes.

Përbërësit

“Skimmed milk, përqendrimi i proteinave, laktaza, vegetable oil (oleinë e palmës, cooco oil, nabine oil, high oleic sunflower oil, sunflower oil and palm oil), galaktikoolakosidos (6.4%), seed gum
of algarrobo, minerale (potassium citrate, klorur potassium, citrate sodi, calcium karbonate, monocavalic phosphate, magnate citrate, hydroklorid oxide, ferrous sulfate, sulfate e zinkut, sulfate, manganese sulfate, potassium iodide and
sodium selenite), emulsifier (soy lecithin), fish oil
(0.1%), oil from unicellular organisms (0.1%), klorur
de-choline, vitamin (acide L-askorbike, acetat of Dl-a-tocopherol, nikotinamidë, D-pantotenat, acetate retinol, klorhidrat of tiaminë, riboflavin, pyridoxine klorhidratore, philozophy, filokinone, kolekalciferoli dhe D-biotin),
taurine, inozitol, nukleotidet (0.03%) (5 cytidine monophosphate, 5 urodine diskodica monophosphate, 5 monophosphate
adenosine, diskodic guanosine monophosphate and 5 diskodic inosine monophosphate), antioksidantë (ekstrakti në
tocopherols and ascorbyl palmitate) dhe L-carnitine …. “