info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

 • Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

 • Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

 • Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim ose me kartë debiti/krediti

Tachipirina 125 mg (paracetamol)

Çmimi:429.00 L

Supozitorë me përmbajtje paracetamoli 125 mg
Paketim x 10 supozitorë

Stock: Ka stok

SKU: 001325
Etiketa: , , , ,

Informacion shtesë

Action

,

Brand

Formulation

Masa

10 supozitorë

Suitable For

Përshkrimi

Çfarë është Tachipirina dhe përse përdoret
Tachipirina përmban përbërësin aktiv paracetamol që ul ethet (antipiretik) dhe lehtëson dhimbjen (analgjezik).
Tachipirina për foshnja duhet të përdoret te foshnjat me peshë trupore nga 3,2 deri 12 kg për:
– trajtimin simptomatik të sëmundjeve febrile të tilla si gripi, sëmundjet ekzantematoze, sëmundjet akute të rrugëve të frymëmarrjes (sëmundjet infektive tipike te fëmijët dhe adoleshentët), sëmundjet akute të rrugëve të frymëmarrjes etj.;
– dhimbje të llojeve dhe origjinave të ndryshme (dhimbje koke, nevralgji, dhimbje muskulare dhe manifestime të tjera të dhimbshme të intensitetit mesatar).
Ju duhet të flisni me një mjek nëse fëmija juaj nuk ndihet mirë ose nëse ndihet më keq pas 3 ditësh trajtimi.

Çfarë duhet të dini përpara se të përdorni Tachipirina
Mos u jepni fëmijëve Tachipirina
– nëse janë alergjikë ndaj paracetamolit apo ndonjërit prej përbërësve të tjerë të këtij medikamenti;
– nëse vuajnë nga anemia e rëndë hemolitike (shkatërrimi i qelizave të kuqe të gjakut);
– nëse vuajnë nga sëmundja e rëndë e mëlçisë (insuficienca e rëndë hepatocelulare).

Paralajmërimet dhe masat paraprake
Flisni me mjekun apo farmacistin tuaj para se të përdorni Tachipirina.
Tregoni kujdes kur u jepni Tachipirina fëmijëve nëse ata:
– vuajnë nga anoreksia (çrregullim i të ngrënit i karakterizuar nga një mungesë ose reduktim i oreksit);
– vuajnë nga bulimia (çrregullim i të ngrënit në të cilin një person gëlltit sasi të mëdha ushqimi dhe më pas përdor metoda të ndryshme për ta eliminuar atë);
– vuajnë nga kaheksia (një gjendje e karakterizuar nga dobësi ekstreme, reduktim i masës muskulore dhe hollim i lëkurës i shkaktuar nga sëmundjet kronike);
– kanë ndjekur një dietë të papërshtatshme për një periudhë të gjatë kohore (kequshqyerje kronike);
– vuajnë nga dehidratimi (humbja e rëndë e ujit/lëngjeve në trup);
– vuajnë nga hipovolemia (vëllim i ulët i gjakut në trup);
– vuajnë nga sëmundja e mëlçisë që redukton funksionet (insuficienca hepatike, hepatit, sindroma Gilbert);
– janë njëkohësisht nën trajtim me produkte mjekësore që ndryshojnë funksionin e mëlçisë (shikoni “Medikamentet e tjera dhe Tachipirina”);
– vuajnë nga mungesa e glukozë-6-fosfat dehidrogjenazës (një substancë që normalisht është e pranishme në trupin e njeriut, mungesa e të cilës mund të shkaktojë çrregullim të gjakut);
– vuajnë nga anemia hemolitike (shkatërrimi i qelizave të kuqe të gjakut).

Përdorimi në doza të larta dhe/ose për periudha të zgjatura
Përdorimi i dozave të larta dhe/ose për periudha të zgjatura mund të shkaktojë alterime të veshkave dhe të gjakut, ndonjëherë edhe të rënda. Në raste të tilla, mjeku duhet të kryejë analiza specifike për të monitoruar vazhdimisht funksionin e mëlçisë dhe veshkave dhe formula e gjakut.
Përpara se t’i jepet ky produkt mjekësor një fëmije, njoftoni mjekun tuaj nëse fëmija vuan nga ndonjë çrregullim i mëlçisë ose veshkave.

Fëmijët dhe adoleshentët
Supostat e Tachipirina-s mund t’u jepen fëmijëve me peshë trupore nga 3,2 kg deri 12 kg.

Medikamentet e tjera dhe Tachipirina
Informoni mjekun apo farmacistin tuaj nëse fëmija është duke marrë, ka marrë kohët e fundit ose mund të marrë ndonjë medikament tjetër.

Në veçanti, i tregoni mjekut tuaj nëse personi që ka për qëllim të marrë produktin mjekësor është duke marrë:
– produkte mjekësore që përmbajnë paracetamol. Gjatë trajtimit me paracetamol, përpara se të merrni ndonjë medikament tjetër, kontrolloni që ai nuk përmban paracetamol, sepse kur merret në doza të larta paracetamoli mund të rezultojë në efekte të rënda negative;
– kloramfenikol (një antibiotik) sepse kjo mund të rrisë rrezikun për efekte anësore;
– antikoagulantë (produkte mjekësore që përdoren për të përmirësuar qarkullimin e gjakut). Nëse është nën trajtim me doza të larta paracetamoli (4 g në ditë për të paktën 4 ditë), Tachipirina duhet të merret vetëm nën mbikëqyrjen e rreptë mjekësore;
– rifampicinë (një antibiotik);
– cimetidinë (një produkt mjekësor që përdoret në trajtimin e ulcerave të stomakut);
– antiepileptikë (produkte mjekësore që përdoren për të trajtuar epilepsinë) të tilla si glutetimide, fenobarbital ose karbamazepinë;
– zidovudinë (një produkt mjekësor që përdoret në trajtimin e HIVit).

Përdorimi i këtyre produkteve mjekësore me Tachipirinën kërkon mbikëqyrje të afërt mjekësore.

Ndërhyrja në analizat e gjakut
Nëse personi që merr këtë produkt mjekësor duhet t’u nënshtrohet analizave të gjakut, kini parasysh se administrimi i paracetamolit mund të ndërhyjë në përcaktimin e uricemisë dhe glicemisë.

Nëse përdorni Tachipirina më shumë se doza e lejuar
Në rast gëlltitjeje/marrjeje aksidentale të një doze të tepruar Tachipirina, kontaktoni menjëherë me një mjek ose shkoni në spitalin më të afërt.

Simptomat
Në rast gëlltitjeje aksidentale të dozave shumë të larta të paracetamolit, simptomat që zakonisht shfaqen brenda 12-48 orëve të para përfshijnë:
– anoreksi (mungesë ose reduktim oreksi), pështjellime dhe të vjella të ndjekura nga një përkeqësim i konsiderueshëm në gjendjen e përgjithshme, ndryshime të formulës së gjakut (rritje e niveleve të bilirubinës në gjak, dehidrogjenazës së laktatit, transaminazës së mëlçisë, nivele të reduktuara të protrombinës në gjak);
– dëmtimi i mëlçisë mund të çojë në koma ose vdekje.
Marrja e një doze të tepruar paracetamoli rrit rrezikun e intoksikimit dhe mund të çojë në vdekje, sidomos në rastet e mëposhtme:
– nëse personi që merr produktin mjekësor vuan nga sëmundja e mëlçisë;
– alkoolizëm kronik;
– nëse personi që merr produktin mjekësor ka ndjekur një dietë të papërshtatshme gjatë një periudhe të gjatë kohore (kequshqyerje
kronike);
– nëse personi që merr produktin mjekësor po merr produkte të tjera mjekësore ose substanca që rrisin funksionin e mëlçisë.

Trajtimi
Mjeku do të përshkruajë trajtimin më të përshtatshëm ndihmës sipas natyrës dhe seriozitetit të simptomave.

Nëse harroni të merrni Tachipirinë
Mos i jepni fëmijës suaj dozë të dyfishtë për të rikuperuar dozën e harruar.

Nëse ndaloni përdorimin e Tachipirinë-s
Nëse keni ndonjë pyetje të mëtejshme për përdorimin e këtij medikamenti, ju lutemi pyesni mjekun apo farmacistin tuaj.

Efekte të mundshme anësore
Si të gjitha medikamentet, ky medikament mund të shkaktojë efekte anësore, megjithëse jo të gjithë i kanë ato.
Nëse fëmija juaj shfaq ndonjë nga efektet anësore të mëposhtme, NDALONI trajtimin me këtë medikament dhe kontaktoni me mjekun tuaj menjëherë:
• reaksione alergjike me:
– skuqje të lëkurës, shoqëruar me kruajtje (urtikarie);
– ënjtje të fytit (edemë laringale);
– ënjtje të duarve, këmbëve, kyçeve, fytyrës, buzëve, gjuhës dhe/ ose fytit (angioedemë);
– reaksione të rënda alergjike (shok anafilaktik).
Personi që e merr këtë produkt mjekësor mund të ketë efektet e mëposhtme anësore, mbi të cilat disponohen të dhëna të pamjaftueshme për të përcaktuar shpeshtësinë e tyre.
• reduktim në numrin e pllakëzave të gjakut (trombocitopeni);
• reduktim në numrin e qelizave të bardha të gjakut (leukopeni/agranulocitozë);
• reduktim të hemoglobinës, një substancë që transporton oksigjenin në gjak (anemi);
• marrje mendsh;
• reaksione të stomakut ose të zorrëve;
• dëmtim të funksionit të mëlçisë;
• inflamacion të mëlçisë (hepatit);
• njolla të kuqe, flluska me zona të çarjes së lëkurës, flluska, shpërthime të lëkurës (eritemë multiforme, sindroma StevensJohnson, nekrozë toksike epidermale);
• dëmtim të funksionit të veshkave (insuficiencë të rëndë renale);
• inflamacion të veshkave (nefrit ndërmjetësor);
• gjak në urinë (hematuri);
• ndalim ose reduktim të prodhimit të urinës nga veshkat (anuri).
Janë raportuar raste shumë të rralla të reaksioneve të rënda të lëkurës.

Raportimi i efekteve anësore
Nëse keni efekte anësore, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj. Kjo përfshin të gjitha efektet e mundshme anësore që nuk janë shënuar në këtë fletëpalosje. Gjithashtu ju mund të raportoni efekte anësore të mundshme, direkt përmes sistemit kombëtar të raportimit në ëebsajtin https://ëëë.aifa.gov.it/content/segnalazioni-reazioni-avverse. Duke
raportuar efektet anësore ju mund të ndihmoni në sigurimin e një sasie më të madhe informacioni mbi sigurinë e këtij medikamenti.

Si duhet ruajtur Tachipirina
Mbajeni këtë medikament larg fëmijëve.
Mos e ruani mbi 25ºC.
Mos e përdorni këtë medikament pas datës së skadencës të shënuar në kutinë e kartonit pas “EXP”. Data e skadencës i referohet ditës së fundit të atij muaji.

Si duket Tachipirina dhe përmbajtja e paketës
Tachipirina vjen në formën e suposteve 125 mg që variojnë nga ngjyra e bardhë deri në ngjyrë kremi, të paketuara në kuti që përmbajnë 10 suposte: 2 pako të bardha me blister secila
me 5 suposte.

Përpara përdorimit të këtij medikamenti lexoni me kujdes fletëudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai përmban një informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Përdorimi

Përdorni Tachipirinën supozitor në mënyrën si është përshkruar në fletë udhëzues ose siç e rekomandon mjeku ose farmacisti juaj. Nëse keni dyshime këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Për fëmijët është shumë e rëndësishme të ndiqet dozimi në bazë të peshës.
Më poshtë keni një informacin në lidhje me dozën bazuar në peshën trupore dhe me përafërsi në moshë:
*Fëmijët 3-5 muajsh peshojnë afërsisht 6-7 kg, dhe mund të përdorin një supozitor në rrugë rektale, çdo 6 orë nëse është e nevojshme. Të mos kalohet doza maksimale prej 4 supozitorësh në ditë.
*Fëmijët 6-19 muajsh peshojnë afërsisht 7-10 kg, dhe mund të përdorin një supozitor në rrugë rektale, çdo 4-6 orë nëse është e nevojshme. Të mos kalohet doza maksimale prej 5 supozitorësh në ditë.
*Fëmijët 20-29 muajsh peshojnë afërsisht 11-12 kg, dhe mund të përdorin një supozitor në rrugë rektale, çdo 4 orë nëse është e nevojshme. Të mos kalohet doza maksimale prej 6 supozitorësh në ditë.
Për fëmijët me peshë më të madhe se 12 kg doza të tjera supozitorësh dhe forma të tjera të Tachipirinës janë më të përshtatshme për t’u përdorur.
Këshillohuni me mjekun dhe/ose farmacistin tuaj në këto raste.

Nëse fëmija vuan nga sëmundje të mëlçisë (mosfunksionim i mëlçisë)
Nëse fëmija juaj është diagnostikuar nga mjeku me dëmtime të rënda të mëlçisë, duhet të ketë të paktën një distancë kohore prej 8 orësh nga doza në dozë.

Kohëzgjatja e trajtimit
Mos i jepni fëmijës tuaj Tachipirinë më shumë se 3 ditë rresht, pa u këshilluar me mjekun tuaj. Mjeku duhet të gjykojë nëse është e nevojshme marrja për kohë më të gjatë apo jo.

Përbërësit

përbërësi kryesor është paracetamoli.
Përbërës të tjerë: gliceride semi sintetike të ngurta

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping