info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Omron Ear Termometer MC-510

Çmimi:L4,200.00

Termometër elektronik veshi.

Additional information

Përshkrimi

Pajisjet për matjen e temperaturës duhet të jenë në çdo shtëpi, sidomos kur ka dhe fëmijë të vegjël.
Termometri i veshit Omron detekton nxehtësinë infra të kuqe që lëshon daullja e veshit dhe indet rrethuese, në një sekondë, duke ofruar saktësi dhe shpejtësi në matje.
Ai është më i shpejtë dhe më i thjeshtë në përdorim se termometri oral, si dhe më pak ”dëmtues” se termometri rektal.
Temperatura që rezulton nga matja në vesh është më e lartë se ajo që matet nën sqetull. Kjo diferencë është diku tek rreth 1˚C.
Ai ruan vlerën e fundit të matur, duke iu dhënë mundësi ta kontrolloni atë në çdo kohë.
Jetëgjatësia e baterive është rreth 2000 matje. Informacione shtesë mbi garancinë
Ky produkt ofrohet me një garanci nga firma prodhuese, për një periudhë 3 vjeçare pas datës së blerjes.
Gjatë kësaj periudhe garancie ofrohet pa pagesë: shërbimi për rregullimin e pjesëve të produktit, ose për zëvëndësimin e produktit, ose të ndonjë pjese të dëmtuar teknikisht.
Garancia nuk mbulon këto pika:
a) shpenzimet për riparime dhe/ose defekte që rezultojnë nga riparimet e kryera nga persona të paautorizuar;
b) kontrolli periodik dhe mirëmbajtja që tregon blerësi ndaj produktit;
c) aksesorët si p.sh: adaptor, mansheta, maska, kitet, filtrat, tubat kanë nga 1 vit garanci nga data e blerjes;
d) dëmet e çdo lloji, të shkaktuar aksidentalisht ose nga keqpërdorimi, si p.sh: thyerja, djegia e aparatit, përdorimi i aksesorëve të tjerë dhe jo origjinalë të firmës, gërvishtje, dëmtime fizike edhe kur ato janë brenda periudhës 3 vjeçare;
e) shërbimi i kalibrimit nuk përfshihet në garanci.
Riparimi ose zëvëndësimi nën garanci nuk shkakton zgjatje ose rinovim të periudhës së garancisë.
Garancia jepet vetëm nëse produkti kthehet i plotë, së bashku më faturën origjinale të blerjes dhe ambalazhin.

Përdorimi

Përpara se të masni temperaturën duhet:
– të siguroheni që sensori nuk është ndotur, pasi në të kundërt rezultati i përftuar nuk do jetë i saktë;
– të mos përdoret i njëjti termometër për persona të ndryshëm pa u pastruar paraprakisht, pasi mund të bëhet shkak për transmetimin e infeksioneve si p.sh otitis externa etj;
– termometri duhet të ketë qëndruar në dhomën ku do kryhet matja, për të paktën 30 minuta para matjes;
– të mos përdoret direkt pas dushit ose notit;

Në momentin që do kryhet matja:
– sigurohuni që veshja e jashtme plastike është e pastër, në të kundërt duhet të ndërrohet dhe të vendoset një e re;
– shtypni butonin ON;
– vendoseni aparatin në vesh, në drejtim të daulles së veshit;
– dëgjoni sinjalin që tregon fillimin dhe përfundimin e matjes;
– një matje e dytë mund të kryhet pas 10 sekondash.

Përbërësit

Bateri litiumi CR2032, manual përdorimi, kuti mbajtëse, 10 mbështjellëse plastike për sensorin.