info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Nutriben Hydrolysed 1

Çmimi:L2,500.00

Qumësht me proteina tw hidrolizuara, antialergjik, pa laktozë për fëmijët nga dita e parë e lindjes deri në 6 muaj.

Stock: Out of stock

Additional information

Përshkrimi

Qumështi i gjirit është qumështi më i mirë për fëmijën tuaj. Përmban të gjitha vlerat ushqyese, të nevojshme për zhvillimin infantil dhe një sistem imunitar të shëndetshëm.

Qumështi Nutriben rekomandohet kur ushqyerja me gji është e pamundur ose e pamjaftueshme.
Ky formulim u krijua për të plotësuar nevojat e të sapolindurve, të cilët janë intolerantë ndaj qumështit të lopës.
Përdoret gjithashtu në rastet e intolerancë ndaj laktozës, në gastroenterit akut, keqabsorbim të sheqernave dhe në diarre të shkaktuar nga faktorë të ndryshëm. Mund të përdoret edhe te fëmijët me dermatit atopik.
Ndër përbërësit më të rëndësishëm të këtij formulimi janë:
-proteina kazeinë e hidrolizuar që është efektive në trajtimin e problematikave që vijnë nga intoleranca e proteinave të qumështit të lopës.
-trigliceride që kanë 6-12 atome karboni në përmbajtje të cilat janë lehtësisht të tretshme dhe të absorbueshme.
-DHA dhe acid gama linoleik të cilët, në sajë të efektit të tyre antinflamator përmirësojnë simptomat e dermatitit atopik.
-nukleotidet të cilat rrisin sistemin imunitar dhe ndihmojnë në zhvillimin e traktit gastrointestinal.
-fructo-oligosaharide të cilat mbrojnë nga alergjitë dhe ndihmojnë në parandalimin e dermatitit atopik.
Përmbush standartet e ESPHAGAN dhe legjislacionit europian, në lidhje me pesticidet, mbetjet dhe substancat toksike.

Përdorimi

Lahen duart dhe të gjitha pajisjet që nevojiten për përgatitjen e qumështit.
Vlohet uji dhe lihet të ftohet deri në temperaturën 45°C.
Shtohet sasia e duhur e qumështit dhe përzihet deri në tretje të plotë.
Respektohet raporti i mëposhtëm:
– 2 lugë qumësht në 60ml ujë, për fëmijët 0-2 javësh;
– 3 lugë qumësht në 90ml ujë, për fëmijët 2-8 javësh;
– 5 lugë qumësht në 150ml ujë, për fëmijët 2-3 muajsh;
– 6 lugë qumësht në 180ml ujë për fëmijët 3-6 muajsh;
– 8 lugë qumësht në 240ml ujë, për fëmijët mbi 6 muajsh;
Para se t’i jepet qumështi fëmijës provohet nxehtësia duke hedhur disa pika në dorë.
Sasia që mbetet nuk përdoret më.
Qumështi përdoret deri në një muaj pas hapjes.

Përbërësit

Maltodextrin, vegetable oils (sunflower oil, coconut oil, soybean oil and borage oil), hydrolyzed cow’s milk casein, medium-chain triglycerides, fructo-oligosaccharides, emulsifiers (citrus esters of mono and
diglycerides of fatty acids and soy lecithin), minerals (dicalcium phosphate, calcium hydroxide, bipotassium phosphate, chloride
magnesium, calcium citrate, calcium chloride, sodium phosphate, ferrous sulfate, zinc sulfate, cupric sulfate, sulfate
manganese, potassium iodide and sodium selenite), L-cystine, choline chloride, Crypthecodinium cohnii oil, vitamins
(L-ascorbic acid, DL-α-tocopherol acetate, nicotinamide, calcium D-pantothenate, riboflavin, retinyl acetate,
thiamine hydrochloride, pyridoxine hydrochloride, folic acid, phylloquinone, D-biotin, cholecalciferol and cyanocobalamin),
L-tryptophan, taurine, inositol, nucleotides (5′-cytidine monophosphate, 5′-uridine disodium monophosphate, 5′-monophosphate
of adenosine, 5′-disodium guanosine monophosphate and disodium 5′-inosine monophosphate), L-carnitine and antioxidants
(extract rich in tocopherols and ascorbyl palmitate).