info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Nutriben Follow On Pro- α

Çmimi:L1,300.00

Qumësht formulë për fëmijë mbi 6 muajsh

This product is currently out of stock and unavailable.


SKU: 003666
Tags: , , , ,

Additional information

Masa

400 g, 800 g

Përshkrimi

Qumështi i gjirit është qumështi më i mirë për fëmijën tuaj. Përmban të gjitha vlerat ushqyese, të nevojshme për zhvillimin infantil dhe një sistem imunitar të shëndetshëm.

Qumështi Nutriben rekomandohet kur ushqyerja me gji është e pamundur ose e pamjaftueshme.
Me proteina të grurit në përmbajtje, të pasura me alfa-laktalbumin, që është proteina kryesore e qumështit të gjirit.
Prania e alfa-laktalbuminës bën që të pakësohet sasia e proteinave të tjera dhe kjo sjell:
-ulje të rrezikut për shfaqje të obezitetit në moshë të rritur;
– tretje më të mirë të qumështit;
– ulje e rrezikut për alergji nga proteinat e tjera;
Nutriben Follow On përmban një sërë përbërësish të tjerë që ndikojnë në rritjen dhe zhvillimin normal të fëmijëve si: karbohidratet, prebiotikët, nukleotidet, kolina, l-carnitina, minerale dhe vitamina.
Përmbush standartet e ESPHAGAN dhe legjislacionit europian, në lidhje me pesticidet, mbetjet dhe substancat toksike.

Përdorimi

Lahen duart dhe të gjitha pajisjet që nevojiten për përgatitjen e qumështit.
Vlohet uji dhe lihet të ftohet deri në temperaturën 45°C.
Shtohet sasia e duhur e qumështit dhe përzihet deri në tretje të plotë.
Respektohet raporti i mëposhtëm:
– 6 lugë qumësht në 180 ml ujë, për fëmijët 6 -12 muaj;
– 8 lugë qumësht në 240 ml ujë, për fëmijët mbi 12 muajsh.
Para se t’i jepet qumështi fëmijës provohet nxehtësia duke hedhur disa pika në dorë.
Sasia që mbetet nuk përdoret më.
Qumështi përdoret deri në një muaj pas hapjes.

Përbërësit

Lactose, maltodextrin, vegetable oils (sunflower oil, rapeseed oil, coconut oil),milk skimmed,
Milk fat, galactooligosaccharides
(6.5%), whey protein concentrate
milk Y whey protein concentrate milk
enriched in alpha-lactalbumin, minerals (calcium phosphate,
potassium phosphate, sodium citrate, calcium hydroxide, magnesium citrate, calcium chloride, ferrous sulfate,
zinc sulfate, cupric sulfate, manganese sulfate, potassium iodide and sodium selenite),
Choline, vitamins (L-ascorbic acid, DL-α-tocopherol acetate, nicotinamide, D-calcium pantothenate,
retinol acetate, riboflavin, thiamine hydrochloride, pyridoxine hydrochloride, folic acid, phyloquinone,
D-biotin, cholecalciferol and cyanocobalamin), taurine, emulsifier (sunflower lecithin), nucleotides
(0.04%) (5′-cytidine monophosphate, 5′-uridine disodium monophosphate, 5′-adenosine monophosphate,
5′-disodium guanosine monophosphate and disodium 5′-inosine monophosphate), L-carnitine and antioxidants
(extract rich in tocopherols and ascorbyl palmitate.