info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Nutriben Natal Pro – α

Çmimi:L1,400.00L2,600.00

Qumësht formulë, për fëmijë 0-6 muajsh.

Rifillo


Përshkrimi

Qumështi i gjirit është qumështi më i mirë për fëmijën tuaj. Përmban të gjitha vlerat ushqyese, të nevojshme për zhvillimin infantil dhe një sistem imunitar të shëndetshëm.

Qumështi Nutriben rekomandohet kur ushqyerja me gji është e pamundur ose e pamjaftueshme.
Me proteina të grurit në përmbajtje, të pasura me alfa-laktalbumin, që është proteina kryesore e qumështit të gjirit.
Prania e alfa-laktalbuminës bën që të pakësohet sasia e proteinave të tjera dhe kjo sjell:
-ulje të rrezikut për shfaqje të obezitetit në moshë të rritur;
– tretje më të mirë të qumështit;
– ulje e rrezikut për alergji nga proteinat e tjera;
Përmban në raport 1:1 ARA dhe DHA gjë që çon në zhvillimin normal të sistemit nervor qëndror dhe të shikimit.
Qumështi nutriben përmban 100% laktozë, e cila është dhe sheqeri që gjendet në qumështin e gjirit.
Prania e laktozës rrit zhvillimin e Lactobacileve dhe Bifidobakterium, pakëson rritjen e E.coli dhe përmirëson përthithjen e metaleve dy valente si kalçiumi dhe magnezi.
Përmban nukleotide të cilat ndikojnë pozitivisht në zhvillimin e sistemit imunitar, në përgjigjen e organizmit ndaj vaksinave, në absorbimin e hekurit dhe në mbrojtjen e florës intestinale.
Qumështit i është shtuar dhe kolina e cila merr pjesë në sintezën e fosfatidil kolinës e rëndësishme për zhvillimin e trurit.
Vitamina D e pranishme në qumësht ndihmon në zhvillimin e kockave dhe dhëmbëve, kurse vitamina C ndihmon në funksionimin normal të sistemit imunitar.
Përmbush standartet e ESPHAGAN dhe legjislacionit europian, në lidhje me pesticidet, mbetjet dhe substancat toksike.

Përdorimi

Lahen duart dhe të gjitha pajisjet që nevojiten për përgatitjen e qumështit.
Vlohet uji dhe lihet të ftohet deri në temperaturën 45°C.
Shtohet sasia e duhur e qumështit dhe përzihet deri në tretje të plotë.
Respektohet raporti i mëposhtëm:
– 2 lugë qumësht në 60ml ujë, për fëmijët nga 0-2 javësh;
– 3 lugë qumësht në 90ml ujë, për fëmijët nga 2-8 javësh;
– 5 lugë qumësht në 150ml ujë, për fëmijët 2-3 muajsh
– 6 lugë qumësht në 180ml ujë, për fëmijët 3-6 muaj;
– 8 lugë qumësht në 240ml ujë, për fëmijët mbi 6 muajsh.
Para se t’i jepet qumështi fëmijës provohet nxehtësia duke hedhur disa pika në dorë.
Sasia që mbetet nuk përdoret më.
Qumështi përdoret deri në një muaj pas hapjes.

Përbërësit

Lactose,vegetable oils (sunflower oil, rapeseed oil, coconut oil), skimmed milk,grease,milk, galactooligosaccharides
(7.0%), whey protein concentrate,milk,
protein concentrate
of serum,milk
enriched in alpha-lactalbumin, minerals (calcium citrate, potassium phosphate, citrate
sodium, magnesium chloride, calcium chloride, ferrous sulfate, zinc sulfate, cupric sulfate, sulfate,manganese, potassium iodide and sodium selenite), choline chloride, Mortierella alpina oil (AA) (0.1%),oil of fish
(DHA) (0.1%), vitamins (L-ascorbic acid, DL-α-tocopherol acetate, nicotinamide,
Calcium D-pantothenate, retinol acetate, thiamine hydrochloride, riboflavin, pyridoxine hydrochloride, acid
folic acid, phylloquinone, colecalciferol, D-biotin, and cyanocobalamin), taurine, emulsifier (sunflower lecithin),
nucleotides (0.04%) (5′-cytidine monophosphate, 5′- uridine disodium monophosphate, 5′- monophosphate
adenosine, disodium guanosine 5′-monophosphate and disodium 5′-inosine monophosphate), inositol, L-carnitine and
antioxidants (extract rich in tocopherols and ascorbyl palmitate)