info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Për shkak të situatës së pandemisë së Covid-19, dërgesat në Kosovë janë pezulluar, deri në një njoftim të dytë.

Nutriben Confort

Çmimi:L3,150.00

Qumësht formulë që përmirëson tretjen dhe parandalon konstipacionin. Për fëmijë 0-6 muajsh.
800g.

Stock: In stock

SKU: 003141
Tags: , , , ,

Additional information

Brand

Përshkrimi

Qumështi i gjirit është qumështi më i mirë për fëmijën tuaj. Përmban të gjitha vlerat ushqyese, të nevojshme për zhvillimin infantil dhe një sistem imunitar të shëndetshëm.

Qumështi Nutriben rekomandohet kur ushqyerja me gji është e pamundur ose e pamjaftueshme.
Formulim me proteina pjesërisht të hidrolizuara ndihmon në lehtësimin e konstipacionit.
Përdoret për fëmijët nga dita e parë e lindjes dhe deri në 6 muajsh.
Përmirëson absorbimin e yndyrnave dhe të metaleve dyvalente si kalçiumi dhe magnezi.
Rregullon mikroflorën intestinale, duke e bërë atë të ngjashme me atë të fëmijëve, që ushqehen me qumësht gjiri.
Ndihmon në uljen e proçeseve inflamatore të zorrës.
I pasur me galacto-oligosaharide, të cilat stimulojnë rritjen e bifidobaktereve në zorrë dhe forcojnë sistemin imunitar.
Përmbush standartet e ESPHAGAN dhe legjislacionit europian, në lidhje me pesticidet, mbetjet dhe substancat toksike.

Përdorimi

Lahen duart dhe të gjitha pajisjet që nevojiten për përgatitjen e qumështit.
Vlohet uji dhe lihet të ftohet deri në temperaturën 45°C.
Shtohet sasia e duhur e qumështit dhe përzihet deri në tretje të plotë.
Respektohet raporti i mëposhtëm:
– 2 lugë qumësht në 60ml ujë, për fëmijët 0-2 javësh;
– 3 lugë qumësht në 90ml ujë, për fëmijët 2-8 javësh;
– 5 lugë qumësht në 150ml ujë, për fëmijët 2-3 muajsh;
– 6 lugë qumësht në 180ml ujë për fëmijët 3-6 muajsh;
– 8 lugë qumësht në 240ml ujë, për fëmijët mbi 6 muajsh;
Para se t’i jepet qumështi fëmijës provohet nxehtësia duke hedhur disa pika në dorë.
Sasia që mbetet nuk përdoret më.
Qumështi përdoret deri në një muaj pas hapjes.

Përbërësit

Maltodextrin, lactose, whey protein hydrolyzate, milk lipids, vegetable oils (oil
of sunflower, nabine oil, coconut oil), galactooligosaccharides, medium chain triglycerides, minerals (phosphate
potassium, sodium citrate, calcium chloride, magnesium chloride, calcium hydroxide, ferrous sulfate, zinc sulfate, sulfate
copper, manganese sulfate, potassium iodide and sodium selenite), choline chloride, fish oil (DHA), oil
of Mortierella alpina, L-tyrosine, vitamins (L-ascorbic acid, DL-α-tocopherol acetate, nicotinamide, D-pantothenate
Calcium, riboflavin, retinol acetate, thiamine hydrochloride, pyridoxine hydrochloride, folic acid, phyloquinone,
D-biotin and colecalciferol), inositol, L-histidine, emulsifier (sunflower lecithin), nucleotides (5′-monophosphate
cytidine, disodium uridine 5′-monophosphate, adenosine 5′-monophosphate, disodium guanosine 5′-monophosphate and
5′-disodium inosine monophosphate), L-carnitine and antioxidants (extract rich in tocopherols and ascorbyl palmitate).
CAN CONTAIN SOYBEAN TRACES