X-Ingredients – Krijo formulimin ideal për lëkurën tënde

X-Ingredients

Lëkura ndryshon ose më saktë plaket ditë pas dite, vit pas viti, gjithmonë e më shumë. Për të shmangur dhe parandaluar plakjen e lëkurës duhet të kujdesemi për të çdo ditë, sidomos për fytyrën. Çdokush  i njeh defektet e lëkurës së tij më mirë se çdo njeri tjetër, prandaj e di  ekzaktësisht se për çfarë produkti ka nevojë. X-Ingredients është një linjë e përkujdesit për lëkurën, prodhim i një kompanie zviceriane, e cila ofron përbërës aktivë, të cilët mund  t’i kombinojmë në mënyra të ndryshme, në shtëpi në varësi të nevojave momentale të lëkurës. Konsiston në trajtime të përqendruara të personalizuara me përbërës transdermikë të kombinueshëm,  për të zgjidhur deri në tre probleme individuale  të lëkurës njëkohësisht.

Si funksionon X-Ingredients?

Pikë së pari duhet të zgjidhni me kujdes bazën e kremit.

Opsionet janë:

 1. Baza R – emulsion i trashë
 2. Baza L – emulsion i lehtë
 3. Baza O – emulsion jo-vajor (oil-free)
 4. Baza E – emulsion për zonën rreth syve dhe buzëve

Pra, nëse lëkura juaj është e thatë ose shumë e thatë duhet dhe do të zgjidhni me patjetër Bazën R.

Nëse lëkura juaj është normale në mikse, baza e përshtatshme për ju është definitivisht Baza L

Nëse lëkura juaj është shumë e yndyrshme dhe me akne, baza e duhur për ju është Baza O.

Për secilin nga ju që do të trajtojë zonën rreth syve dhe buzëve, X-Ingredients ofron Bazën E.

Hapi i dytë dhe ndoshta më interesanti është zgjedhja e përbërësve aktivë (X-Ingredients).

Keni mundësinë të zgjidhni midis 10 përbërësve aktivë me veprim të fortë dhe 5 përbërësve ndihmës. Ndër vetitë e përbërësve aktivë të fortë përmendim:

 • Anti-age;
 • Kundër rrudhave;
 • Kundër njollave të errëta të lëkurës;
 • Kundër rrathëve dhe qeseve të zeza poshtë syve;
 • Ngushtim i poreve dhe ulje e sasisë së yndyrës së prodhuar nga lëkura;
 • Ushqim dhe hidratim i  lëkurës;
 • Reduktim i skuqjes së lëkurës;
 • Shkëlqim i lëkurës.

Përbërësit ndihmës  janë formuluar që të mbështesin funksionin e përbërësve aktivë të fortë. Ata janë 5 lloje:

 • Aminoacide-  përkujdesje intesive  ristrukturuese me 20 aminoacide që kontribuojnë në  formimin e proteinave të dermës dhe ristrukturimin e lëkurës.
 • Acid hialuronik – 7 lloje të acidit hialuronik  me efekt hidratues të thellë dhe anti-rrudhë
 • Minerale – përqendrim i lartë i 6 mineraleve me efekt rimineralizues për lëkurën.
 • Vitamin A-  trajtim me vitaminë A, i rëndësishëm për rigjenerimin e lëkurës dhe pakësimin e rrudhave.
 • Vitamin E & Resveratrol – trajtim antioksidues dhe detoksifikues, mbron lëkurën nga radikalet e lirë dhe agjentët e jashtëm mjedisorë.

E rëndësishme. Përbërësit aktivë janë shumë  të përqëndruar. Ata duhet të përzjehen patjetër me bazën. Mos përzjeni më shumë se 3 përbërës aktivë me njëri-tjetrin, në të njëjtën kohë.

Nëse i shtoni bazës vetëm një X-Ingredient, shtoni 3 pika nga përbërësi aktiv. Nëse do përzjeni 3 përbërës aktivë të ndryshëm, nuk duhet të shtoni më shumë se 2 pika nga secili përbërës te baza, në të njëjtën kohë.

Më poshtë ju propozojmë disa opsione kombinimi në varësi të llojit të lëkurës dhe problematikave të saj.

Lëkurë e yndyrshme me akne

Nëse lëkura juaj është e yndyrshme ju rekomandojmë bazën O (bazë jo-vajore). Si X-Ingredient mund të përdorni:

 • X-Ingredient 9 (vitamin H, acid azelaik) – të cilët kanë veti të kontrollojnë sasinë e yndyrës që prodhon lëkura. Shfaqin një efekt të butë antiseptik dhe dezinfektues. Zvogëlojnë dukshëm madhësinë e poreve.
 • X-Ingredient 1 (7 Growth factors/faktorët e rritjes) – ka një rol thelbësor në riaktivizimin e mekanizmave rigjenerues të lëkurës. Rrudhat zbehen dhe bëhen më pak të dukshme, lëkura bëhet më e butë dhe e lëmuar.
 • X-Ingredient Extra Help (vitamin E, resveratrol) – me veti antioksiduese dhe detoksifikuese. Mbrojnë qelizat nga radikalet e lira dëmtuese.

Lëkurë e thatë, e maturuar- efekt anti-rrudhë

Nëse keni një lëkurë të thatë, baza e duhur është baza R. Bazës mund t’i shtoni:

 • X-ingredients 3 –Elastins & densifying peptide – trajtim i fuqishëm anti-rrudhë me elastinë dhe peptide me efekt dedësues dhe kundër gravitetit.
 • X-Ingredient 2 (3 tipe kolagjeni, decontracting peptide) – depërton lëkurën, ndihmon në ristrukturimin e matriksit jashtë-qelizor dhe të shtresave të thella të lëkurës.
 • X-Ingredient Extra Help Vitamin A – stimulon rigjenerimin e lëkurës dhe pakëson rrudhat. Sugjerohet si ndihmë shtesë në trajtimet e personalizuara anti-rrudhë.

Lëkurë e dehidratuar – hidratim & shkëlqim

Nëse keni lëkurë normale  që ka nevojë për hidratim & rrezatim baza e duhur për ju është Baza L, së cilës mund t’i shtoni:

 • X-Ingredient 4 (omega 3-6-9)  – i domosdoshëm për të ruajtur integritetin e lëkurës, për të mbrojtur lëkurën nga foto-plakja, për t’i rikthyer lëkurës pamjen rinore dhe energjike.
 • X-Ingredient Extra Help (7 lloje të acidit hialuronik) –  i rëndësishëm pasi hidraton në thëllësi lëkurën dhe pakëson rrudhat.
 • X-Ingredients 8 (B-vitamins) – 8 vitamina të grupit B në një formulim të përqendruar për ushqimin dhe hidratimin e lëkurës së dehidratuar dhe rindërtimin e shtresës lipidike të saj.