info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Medel Palm Self Blood Pressure Monitor

Çmimi:L2,790.00

Aparat manual për matjen e presionit të gjakut

Stock: 1 in stock

Additional information

Përshkrimi

Aparat manual për matjen e presionit të gjakut në kushte shtëpie.
Përbëhet nga:
-manometri lehtësisht i lexueshëm;
-mansheta, e cila ruan funksionin e saj dhe nëse lahet;
-stetoskop i inkorporuar.

Përdorimi

Përpara se të kryheni matjen e tensionit duhet:
-të shmangni duhanin, konsumin e ushqimit, të kafes dhe aktivitetin fizik për rreth 30 minuta para matjes;
-të keni qënë në gjendje qetësie për të paktën 5 minuta para matjes;
-të shmangni matjen në gjendje stresi, pasi vlera e përftuar e tensionit do jetë më e lartë;
-të shmangni rrobat shumë të ngushta që shtrëngojnë krahun.
Gjatë matjes mansheta vendoset në krahun e majtë, 1-2 cm mbi brryl, qëndrohet në pozicionin ulur.