info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

Ofertë!

Denk Clotri-Denk 1% Cream

Çmimi:259.00 L 233.10 L -10%

Krem me bazë medikamentin klotrimazol,me veprim antimykotik
20 g

Stock: Ka stok

SKU: DENK013
Etiketa: , , ,

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulimi

Masa

20 g

Suitable For

Kremi Clotri-Denk 1% ka si përmbajtje medikamentin klotrimazol, një agjent terapeutik i indikuar për trajtimin e infeksioneve mykotike të lëkurës dhe membranave mykotike, të shkaktuara nga dermatofitet, lloje të ndryshme të mykut si p.sh Malassezia furfur dhe infeksionet e lëkurës të shkaktuara nga Corynebacterium minutissimum.

Infeksionet mykotike shfaqen në disa forma:
-myku i këmbës, i shfaqur midis gishtave, në rrenjën e thoit apo në pjesën tjetër të këmbës;
-infeksione të lëkurës shumë të infektuara për të cilat klotrimazoli është veprues;
-infeksione mykotike të lëkurës;
-kandidoza sipërfaqësore;
-pityriasis versicolor (skuqje e lëkurës si pasojë e infeksionit mykotik);
-infeksione me Corynebacterium minutissimum (erythrasma);
-dermatiti seborroik;
-infeksione në zonën vaginale;
-inflamacion i gjëndrave seksuale mashkullore me shkaktar myqet.

Klotrimazoli është përbërësi aktiv i kremit Clotri-Denk 1%, i cili ka aftësi të depërtojë në lëkurë dhe të veprojë kundër myqeve, duke shkaktuar vdekjen e tyre dhe ndalimin e rritjes.

Mos përdorni kremin Clotri-Denk 1% nëse jeni alergjik ndaj substancës aktive klotrimazol ose ndaj ndonjërit prej përbërësve të tjerë të pranishëm në formulim.

Deri më sot nuk është vënë re ndonjë ndërveprim i kremit me medikamente të tjera.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Shtatzënia – këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj përpara se të përdorni çfarëdolloj medikamenti. Nëse ju përdorni kremin Clotri-Denk 1% siç rekomandohet në fletë-përshkrues ose siç e rekomandon mjeku apo farmacisti juaj, përbërësi aktiv përthithet në organizëm në sasi të vogla. Megjithatë një përdorim sistemik përjashtohet.
Si masë paraprake, klotrimazoli përdoret gjatë shtatzënisë në rrugë vaginale, pasi mjeku ka vlerësuar që përfitimet janë të më larta se rreziku.
Ushqyerja me gji – Për shkak të përthithjes së ulët të kremit kur përdoret në lëkurë apo membrana, gjidhënia nuk është një problem. Gjatë ushqyerjes me gji kremi nuk duhet të përdoret në zonën e gjoksit.

Përdorimi i makinerive dhe ngarja e automjeteve nuk ndikohet në asnjë mënyrë nga përdorimi i këtij kremi.

Informacion i rëndësishëm për disa nga përbërësit e kremit:
-alkoli Cetylstearyl mund të shkaktojë irritime në lëkurë.
Nëse kremi përdoret në të njëjtën kohë më substanca me përbërje gome (si p.sh kondomët) mund të shkaktojë ulje në veprimin e tyre pasi disa nga lëndët ndihmëse (kryesisht stearatet) ndikojnë negativisht në qëndrueshmërinë e tyre.

Nëse përdorni më shumë krem seç duhet nuk njihen problematikat që mund të ndodhin. Nuk janë raportuar raste të efekteve të padëshiruara nga mbidozimi me kremin.

Nëse harroni të përdorni kremin mos përdorni sasi më të madhe herën pasardhëse; vazhdoni trajtimin si normalisht.

Nuk duhet të ndërprisni trajtimin në momentin e parë që nuk keni më simptoma, pasi mund të rrezikoni që infeksioni të rikthehet.

Çfarë tjetër mund të bëni?
Ndërroni çarçafët, të brendshmet, çorapet apo dhe rrobat e tjera të cilat janë në kontakt me zonën e lëkurës ku është infeksioni çdo ditë. Kjo masë e thjeshtë ndihmon në përshpejtimin e shërimit dhe në parandalimin e transmetimit të infeksionit nga një person te tjetri.

Efektet e mundshme anësore
Si të gjitha medikamentet e tjera dhe Clotri-Denk krem ka efekte anësore, dhe pse mund të mos shfaqen te të gjithë njerëzit. Shpeshtësia e efekteve anësore klasifikohet si më poshtë:
-shumë të shpeshta (shfaqen te më shumë se 1 person nga 10 persona që trajtohen);
-të shpeshta (shfaqen te 1 person nga 10 kur trajtohen 100 persona);
-të pazakonta (shfaqen te 1 në 10 persona kur trajtohen 1000 persona);
-të rralla (shfaqen te 1 në 10 persona kur trajtohen 10000 persona);
-shumë të rralla (shfaqen në pak se 1 person nga 10000 persona që trajtohen);
-të panjohura (shpeshtësia nuk mund të përcaktohet pasi nuk ka mjaftueshëm informacion).

Ndër efektet anësore përmendim:
-çrregullime në indin subkutan dhe kutan. Janë të pazakonta dhe shfaqen në formën e irritimeve të lëkurës, skuqjeve, djegieve dhe kruarjeve;
-reaksione të mbindjeshmërisë.
Nëse ndonjëri nga efektet anësore të mësipërme bëhet serioz ose nësë keni ndonjë efekt anësor që nuk është listuar në këtë fletë përshkrues konsultohuni me mjekun ose me farmacistin tuaj.

Si ta ruani kremin?
Ruhet në temperaturë nga 2-30˚C. Mbajeni të mbyllur kremin.
Ruhet deri në 1 vit mbas hapjes.
Të mbahet larg fëmijëve.

Në lidhje me efektet farmakologjike dhe farmakokinetike lexoni fletë-përshkruesin.

Përdorni gjithmonë clotrimazolin krem siç është përshkruar në fletë-udhëzues.
Këshillohuni me mjekun dhe farmacistin tuaj përpara përdorimit të tij.
Nëse nuk është rekomanduar ndryshe nga mjeku, Clotri-Denk krem 1% mund të përdoret në zonat e lëkurës, ku është shfaqur infeksioni mykotik, 1-3 herë në ditë.
Zakonisht 0.5 cm krem është mjaftueshëm për të lyer një sipërfaqe sa pëllëmba e dorës.
Përpara se të përdorni kremin, duhet të lani paraprakisht lëkurën dhe më pas ta thani plotësisht.
Në rastet e kandidozës vaginale aplikojeni kremin 1-3 herë në ditë në pjesën e jashtme të vaginës deri tek anusi.
Kremi mund të përdoret dhe si bashkë-trajtim në rastet e inflamacioneve të organeve seksuale te meshkujt (candida balanitis) të shkaktuara nga lloje të ndryshme myku.

Kohëzgjatja e trajtimit varet nga zona ku është i lokalizuar infeksioni dhe nga shkalla e infeksionit.
Për një trajtim të plotë, mos ndaloni përdorimin e kremit në momentin e parë që nuk keni më simptoma. Zakonisht trajtimi duhet të vazhdohet deri në 4 javë.
Pityriasis versicolor zakonisht shërohet pas 1-3 javësh trajtim, kurse erythrasma pas 2-4 javësh.
Rekomandohet që trajtimi i mykut të këmbës të vazhdohet të paktën dhe 2 javë mbasi janë zhdukur simptomat.
Candida vulvitis dhe candida balanitis shërohen me 1-2 javë trajtim.
Ju lutem këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj nëse mendoni se kremi ka efekt më të fortë ose më të dobët nga sa keni menduar.

clotrimazole, benzyl alcohol, cetylstearyl alcohol, polysorbate 60, sorbitan stearate, octyldodecanol, hexadecyl palmitate, purified water

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.