info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • Zbulo ULJET e BLACK FRIDAY | Ofertat më të mira të vitit | Sasi e limituar* | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me Iute |

  • Zbulo ULJET e BLACK FRIDAY | Ofertat më të mira të vitit | Sasi e limituar* | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me Iute |

  • Zbulo ULJET e BLACK FRIDAY | Ofertat më të mira të vitit | Sasi e limituar* | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me Iute |

Aloxidil Solucion kutan 20 mg/ ml (minoksidil)

Çmimi:900.00 L

Trajtim simptomatik lokal i alopecisë androgjenike
Flakon x 60 ml

Stock: S’ka stok

SKU: 4498443
Etiketë:

Informacion shtesë

Brand

Formulimi

Masa

60 ml

Suitable For

,

Aloxidil përmban minoxidil (përbërësi aktiv), i cili bën pjesë në grupin e barnave për përdorim dermatologjik.
Indikohet në trajtimin simptomatik të alopecisë androgjenike (rënia e tepërt e flokëve tek meshkujt).

Mos përdorni Aloxidil:
– nëse jeni alergjik ndaj minoxidilit ose ndonjërit prej përbërësve të tjerë të pranishëm në formulim;
– nëse vuani nga sëmundjet e arterieve koronare (probleme me arteriet koronare), aritmitë (ndryshimi i ritmit të zemrës), insufiçienca kardiake (një gjendje në të cilën zemra nuk mund të furnizojë trupin me gjak të mjaftueshëm) ose valvulopati (sëmundje që prekin valvulat e zemrës). Në problematika të tjera kardiake përdorimi ose jo i Aloxidil indikohet vetëm kur mjeku e gjykon të arsyeshëm.

Nëse keni hipertension (presion të lartë të gjakut), mjeku juaj do të vlerësojë nëse trajtimi me këtë medikament është i përshtatshëm për ju dhe do t’ju monitorojë nga afër.

Fëmijët dhe adoleshentët
Siguria dhe efikasiteti i Aloxidil tek fëmijët dhe adoleshentët nën 18 vjeç nuk është studiuar.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Nëse jeni shtatzënë, mendoni se mund të jeni shtatzënë, po planifikoni një shtatzëni, ose nëse jeni duke ushqyer me gji, pyesni mjekun ose farmacistin tuaj për këshilla përpara se të përdorni këtë medikament.
Mos përdorni Aloxidil nëse jeni shtatzënë ose nëse jeni duke ushqyer me gji.

Efektet anësore më të shpeshta janë reaksionet e vogla në lëkurë.
Efekti anësor më i shpeshtë është acarimi lokal, i cili konsiston në eritemë (skuqja e lëkurës), dermatit (inflamacion i lëkurës), tharje të lëkurës, hipertrikozë (rritje e ekzagjeruar e flokëve në zona të ndryshme nga ato të trajtuara me Aloxidil), ndjesi djegieje dhe skuqje.
Efekte të tjera anësore që kanë ndodhur rrallë përfshijnë: reaksione alergjike (sensibilizimi, urtikarie, eritemë e gjeneralizuar dhe enjtje e fytyrës), marramendje, ndjesi shpimi gjilpërash, dhimbje koke, dobësi, neurit (inflamacion i nervave), edemë (enjtje për shkak të mbajtjes së lëngjeve), irritimi i syve, probleme me shijen, infeksione veshi (veçanërisht otiti i jashtëm, inflamacioni i veshit të jashtëm) dhe probleme me shikimin.

Përpara përdorimit të këtij bari lexoni me kujdes fletëudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai përmban një informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Përdoreni këtë medikament vetëm në skalp dhe në asnjë zonë tjetër të trupit.
Doza e rekomanduar për t’u aplikuar në zonat ku ka rënie të flokëve, është 1 ml, dy herë në ditë.
Doza nuk varet nga sipërfaqja e zonës që do të trajtohet.
Doza ditore nuk duhet të kalojë 2 ml.

Mbushni pikatoren deri në shenjën 1 ml.
Më pas aplikoni disa pika Aloxidil në skalp, duke e shpërndarë solucionin në të gjitha zonat e skalpit të prekura nga rënia e flokëve.
Mbyllni shishen me kujdes.
Pas aplikimit të Aloxidilit, lani duart dhe shpëlajini me ujë të bollshëm.
Aplikoni Aloxidil vetëm në flokë dhe skalp të thatë plotësisht.
Mos e aplikoni Aloxidil në zona të tjera të trupit.
Mos përdorni tharëse flokësh për të lehtësuar tharjen e Aloxidil pasi mund të pakësojë efektin e tij.
Trajtimi mund të zgjasë 3-4 muaj, përpara se të shfaqen shenja të dukshme të rritjes së flokëve.
Shfaqja e këtyre shenjave dhe intensiteti i tyre ndryshon nga pacienti në pacient.
Në të gjitha rastet, mjeku vlerëson ndërprerjen ose jo të trajtimit nëse nuk ka rezultat nga përdorimi i tij në një periudhë të caktuar kohore.

ethyl alcohol, propylene glycol, purified water, minoxidil

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.