info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

Alerinit 5 mg (levocetirizine)

Çmimi:353.00 L

Medikament OTC që pakëson dhe qetëson simptomat e alergjisë
Kuti x 20 tableta

Stock: Ka stok

SKU: 0044084
Etiketa: , ,

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulimi

Masa

20 tableta

Suitable For

Alerinit është një antihistaminik i përdorur në trajtimin e alergjive.

Alerinit rekomandohet për eliminimin e rinitit alergjik, (simptomave sporadike / të vazhdueshme, ose sezonale / kronike) dhe për simptomat e lidhura me urtikariet idiopatike kronike, me natyrë të panjohur (të tilla si kruajtje, enjtje, skuqje), tek fëmijët e moshës 6 vjeç e sipër dhe tek të rriturit.

Mos përdorni Alerinit nëse:
– jeni alergjik (tepër i ndjeshëm) ndaj levocetirizine dihidroklorid, apo ndonjërit prej përbërësve të tjerë të pranishëm në formulim.
– keni një dëmtim të rëndë të funksionit të veshkave (insuficiencë të rëndë të veshkave me pastrim të kreatininës nën nivelin 10 ml / min).

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Përpara se të merrni këtë bar, konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.
Alerinit nuk duhet të përdoret në gratë shtatzëna.
Bari, mund të përdoret vetëm me recetën e mjekut tuaj, por, pasi është vlerësuar raporti rrezik/përfitim.
Bari nuk duhet të merret gjatë periudhës së ushqyerjes me gji, pasi cetirizina ekskretohet/kalon në qumëshin e nënës.

Në qoftë se ju përballeni me një nga rastet e mëposhtme, ndërprisni përdorimin e lerinit dhe informoni menjëherë mjekun tuaj, ose shkoni në shërbimin të afërt të urgjencës:
-Reaksion alergjik (reagim hipersensitiviteti);
-Kriza të manifestuara me konvulsione të rënda, të papritura;
-Hepatit;
-Funksion jonormal hepatik;
-Ngulçe respiratore;
-Çrregullim pamor;
-Takikardi.

Ky është një medikament OTC, kështu që mund të merret pa rekomandimin e mjekut.
Përpara se të përdorni këtë medikament, lexoni me kujdes fletë-udhëzuesin që gjendet brenda në paketim pasi përmban informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Ju lutemi, përdoreni gjithmonë ALERINIT, ashtu siç ju ua ka rekomanduar mjeku juaj.
Fëmijët nga 6-12 vjeç: 1/2 tabletë 2.5 mg në ditë.
Të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç: 1 tabletë 5 mg në ditë.
Alerinit merret nga goja.
Gëlltiteni të gjithë tabletën, shoqëruar me një gotë ujë. Doza ditore rekomandohet të merret një herë në ditë.
Mund të merret me ose pa ushqim.

levocetirizine dihidrokloride, Celulozë mirocrystaline, laktozë monohidrat, silikon koloidal anhidroz, stearat magnezi, hipromelozë (E464), hipromelozë (E171), dioksid titaniumi, makrogol 400, polisorbat 80 (E433)

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.