info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

Acetamol Prima Infanzia Gocce (paracetamol)

Çmimi:678.00 L

Formulim me pika, me përmbajtje paracetamoli, i përshtatshëm për bebe
30 ml

Stock: S’ka stok

Informacion shtesë

Action

,

Brand

Formulimi

Masa

30 ml

Suitable For

Përbërësi aktiv: paracetamol.

Indikimet:
Trajtimi simptomatik i temperaturës dhe dhimbjeve të lehta deri në mesatare.

Kundërindikimet:
Mbindjeshmëria ndaj substancës aktive, ndaj ndonjërit prej lëndëve ndihmëse ose substancave të tjera të lidhura ngushtë nga pikëpamja kimike me përbërësit e këtij formulimi; në veçanti ndaj analgjezikëve dhe antipiretikëve të tjerë.

Efekte anësore
-Janë raportuar reaksione të lëkurës të llojeve dhe ashpërsisë së ndryshme nga përdorimi i paracetamolit duke përfshirë dhe rastet e eritemës multiforme, sindromës Stevens Johnson dhe nekrolizës epidermale.
-Janë raportuar reaksione të mbindjeshmërisë si angioedema, edema e laringut, shoku anafilaktik.
-Është vënë re shfaqja e fenomenevie si: trombocitopeni, leukopeni, anemi, agranulocitozë.
-Janë raportuar dëmtime të funksionit të mëlçisë dhe hepatit, çrregullime të veshkave (insuficiencë renale akute, nefrit intersticial, hematuri, anuri), reaksione gastrointestinale dhe marramendje.

Ky medikament nuk kërkon kushte të veçanta ruajtjeje.

Ky është një medikament OTC, kështu që mund të merret pa rekomandimin e mjekut.
Përpara se të përdorni këtë medikament, lexoni me kujdes fletë-udhëzuesin që gjendet në paketim pasi përmban informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Për fëmijët doza përcaktohet duke u bazuar në peshën përkatëse. Në bazë të moshës zgjidhet formulimi më i përshtatshëm për ta.
Përdoreni këtë medikament vetëm pasi të këshilloheni me mjekun tuaj dhe të respektoni rekomandimin e tij në lidhje me dozat dhe kohëzgjatjen e trajtimit.

Një pikë e tretësirës orale Acetamol 100 mg/ml përmban 2,8 mg paracetamol.
Normalisht, doza prej 4 pikash për kg peshë mund të administrohet çdo 6 orë (asnjëherë më pak se 4 orë ndërmjet një doze në një tjetër).
Mos tejkaloni dozat ditore të lejuara.

paracetamol, Macrogol 300, glycerol, diethylene glycol monoethyl ether, sorbitol, sodium saccharin, propyl gallate, orange flavor, lemon flavor, purified water.

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.