info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

Otipax pika për vesh

Çmimi:470.00 L

Pika për vesh anti-inflamatore dhe analgjezike
16 g

Stock: Ka stok

SKU: 5462
Etiketa: , , ,

Informacion shtesë

Action

,

Brand

Formulimi

Masa

16 g

Suitable For

,

Otipax përdoret për trajtimin lokal të disa gjendjeve të dhimbshme të veshit të mesëm me daulle të paprekur:
– otit i mesëm akut kongjestiv;
– otit gripal, i quajtur dhe otit viral fliktenular;
– otit barotraumatik.

Mos përdorni Otipax, tretësirë për përdorim me pika në vesh:
– nëse keni çarje të daulles së veshit me origjinë infeksioze ose traumatike;
– nëse jeni të mbindjeshëm nga lidokaina ose fenazoni ose ndaj ndonjërit prej përbërësve të tjerë të pranishëm në formulim.

Bëni kujdes me përdorimin e Otipax nëse:
– daullja e veshit është e hapur, pasi ky bar mund të shkaktojë efekte të padëshiruara në veshin e mesëm.

Trajtimi nuk duhet të zgjasë më shumë se 10 ditë.
Nëse simptomat vazhdojnë këshillohuni me mjekun tuaj.

Në kushte normale Otipax mund të përdoret gjatë shtatzënisë dhe periudhës së ushqyerjes me gji nëse është e nevojshme dhe nëse mjeku apo farmacisti juaj e gjykon të arsyeshme.

Otipax përmban një përbërës aktiv që mund të shkaktojë daljen e një rezultati pozitiv në testet anti-doping.

Ndër efektet e padëshiruara që mund të shfaqen përmendim reaksione lokale si: alergji, skuqje të kanalit të jashtëm të dëgjimit.

Pasi hapet shishja duhet të përdoret brenda 30 ditësh.

Doza e rekomanduar është 4 pika, 2-3 herë në ditë, në kanalin e jashtëm të dëgjimit, të veshit që dhemb.

Ndiqni hapat e mëposhtëm:
– Zhvidhoset kapaku i shishes.
– Hiqet pikatorja nga blisteri.
– Vidhoset pikatorja në shishe.
– Hiqet kapaku i pikatores.
– Kthehet shishja përmbys dhe shtypet lehtësisht pikatorja për të nxjerrë një pikë.
– Shtypet më tej derisa të lëshojë 4 pika.
– Vendoset kapaku mbi pikatore.

Për të shmangur kontaktin e pakëndshëm të tretësirës së ftohtë me veshin, të ngrohet shishja midis duarve përpara përdorimit.

phenazone, lidocaine hydrochloride, sodium thiosulphate, ethanol, glycerol, purified water

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.