info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • Zbulo ULJET e BLACK FRIDAY | Ofertat më të mira të vitit | Sasi e limituar* | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me Iute |

  • Zbulo ULJET e BLACK FRIDAY | Ofertat më të mira të vitit | Sasi e limituar* | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me Iute |

  • Zbulo ULJET e BLACK FRIDAY | Ofertat më të mira të vitit | Sasi e limituar* | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me Iute |

Operil Spray 0.05% (oxymetazoline)

Çmimi:422.00 L

Spraj nazal me veprim dekongjestionant
Flakon x 10 ml

Stock: S’ka stok

SKU: 2979

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulimi

Masa

10 ml

Suitable For

Operil 0.5 mg/ml spraj për hundë, përdoret vetëm për të rriturit dhe fëmijët mbi 7 vjeç.
Përmban oksimetazolinë, një substancë me veprim dekongjestionant nazal.
Oksimetazolina ngushton arteriolat, çka çon në zvogëlim të edemës në mukozën dhe sekrecionet nazale.
Kjo bën që frymëmarrja të lehtësohet.
Operil e nis efektin brenda pak minutash dhe ky efekt zgjat deri në 12 orë.

Oksimetazolina ka veprim anti-inflamator dhe antioksidues.
Ai ka dhe veprim antiviral në disa viruse, të cilat shkaktojnë kryesisht sëmundje respiratore.

Operil përdoret për trajtimin e:
– rinitit akut të shkaktuar nga të ftohtit;
– rinitit alergjik;
– rinosinuzitit;
– inflamacionit të veshit të mesëm.

Mos përdorni Operil:
– nëse keni alergjinga ndonjëri prej përbërësve të pranishëm në formulim;
– nëse keni inflamacion të lëkurës dhe mukozës nazale;
– pas hipofizektomisë transfenoidale;
– nëse keni glaukomë me kënd të ngushtë;
– nëse jeni duke përdorur IMAO ose nuk ka kaluar 2 javë nga ndërprerja e tyre;
– nëse vuani nga astma kardiake ose sëmundja koronare akute.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Operili mund të përdoret gjatë shtatzënisë vetëm nëse këshillohet nga mjeku juaj.
Duhet të tregohet kujdes te pacientët me hipertension ose me shenja të reduktimit të perfuzionit palcentar. Përdorimi i shpeshtë dhe i zgjatur mund të reduktojë perfuzionin placentar.
Nuk dihet nëse oksimetazolina kalon në qumështin e gjirit, prandaj nuk duhet të përdoret gjatë ushqyerjes me gji.

Ndër efektet anësore më të zakonshme përmendim:
– djegie dhe tharje të mukozës nazale;
– tështima.

Përpara përdorimit të këtij bari lexoni me kujdes fletëudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai përmban një informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Doza e zakonshme për të rriturit dhe fëmijët mbi 7 vjeç është 1-2 spraje Operil, 2-3 herë në ditë.
Operil mund të përdoret 5-7 ditë.
Konsultohuni me mjekun në rast se gjendja juaj nuk përmirësohet.
Flakoni duhet të përdoret vetëm nga një person.
Përdorimi i të njëjtit flakon nga më shumë se 1 person mund të çojë në shfaqje ose përhapje të infeksionit.

Ndiqni hapat e mëposhtëm për një përdorim korrekt:
– pastroni plotësisht vrimat e hundës nga sekrecionet;
– hiqni kapakun mbrojtës të flakonit;
– përpara fillimit të përdorimit të një shisheje të re, spruconi një sasi medikamenti disa herë në ajër, derisa të fillojnë të dalin grimcat e medikamentit;
– përkulni kokën përpara në drejtimin që mund të shihni gishtat e këmbës dhe aplikoni sprajin.
– pas aplikimit fshini mekanizmin sprucues me një shami të pastër dhe rivendosni kapakun mbrojtës.

hidroklorid oksimetazolinë, klorur benzalkoniumi, hidroksid natriumi, dihidratdihidrogjenfosfat natriumi, uje per injeksion

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.