info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

Gaviscon-L solucion oral

Çmimi:1,024.00 L

Shurup me veti anticide
500 ml

Stock: Ka stok

SKU: 0044173
Etiketa: , ,

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulimi

Masa

500 ml

Suitable For

Indikimet
-Refluksi gastrik;
-urthi;
-fryrja e shoqëruar me refluksin gastrik;
-urthi gjatë shtatzënisë;
-të gjitha rastet e shqetësimit epigastrik dhe retrosternal ku shkaku themelor është refluksi gastrik.

Kundërindikimet
Ky medikament OTC, kundërindikohet te pacientët me mbindjeshmëri të njohur ose të dyshuar ndaj substancave aktive ose ndaj ndonjërit prej përbërësve ndihmës të këtij formulimi, duke përfshirë metil parahidroksibenzoatin (E218) dhe propyl parahidroksibenzoatin (E216).

Në rast të bashkë-administrimit të Gaviscon me medikamente të tjerë, duhet të ketë një interval kohor prej të paktën 2 orësh nga marrja e njërit medikament të tjetrit, veçanërisht në rastin e tetraciklinave, digoksinës, fluorokinoloneve,kripërave të hekurit, ketokonazolit, neuroleptikëve, hormoneve të tiroides, penicilaminës, beta-bllokuesve (atenolol, metoprolol, propranolol) , glukokortikoideve, klorokinës, bifosfonateve (difosfonateve) dhe estramustinës.

Shtatzënia
Studimet klinike në më shumë se 500 gra shtatzëna, si dhe një sasi e madhe e të dhënave nga përvoja pas marketingut, nuk tregojnë asnjë toksicitet apo deformim/keqformim feto/neonatal.
Gaviscon mund të përdoret gjatë shtatzënisë, nëse mjeku juaj e sheh të arsyeshme.

Ushqyerja me gji
Nuk janë vënë re efekte anësore te të porsalindurit/foshnjet e nënave të cilat kanë përdorur Gaviscon gjatë gjidhënies. Gaviscon mund të përdoret gjatë ushqyerjes me gji.

Ky është një medikament OTC, kështu që mund të merret pa rekomandimin e mjekut.
Përpara se të përdorni këtë medikament, lexoni me kujdes fletë-udhëzuesin që gjendet në paketim pasi përmban informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Gavicon është shurup për përdorim oral.
Rekomandohen dozat e mëposhtme:
-Të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç mund të marrin 10-20 ml shurup pas konsumimit të vaktit ushqimor dhe para gjumit.
-Fëmijët nën 12 vjeç: Mund ta përdorin vetëm me këshillë nga mjeku.
-Të moshuarit: Nuk kërkohet modifikim i dozës në këtë grupmoshë.
-Personat që vuajnë nga sëmundje të mëlçisë: Nuk është e nevojshme të modifikojnë dozën.
-Personat që vuajnë nga insufiçienca renale: Duhet të kenë shumë kujdes në përdorimin e shurupit nëse janë duke ndjekur një dietë ushqimore që kufizon kripën.

50mg sodium alginate, 133.5 mg sodium bicarbonate and 80 mg calcium carbonate per 5 ml.
Methyl parahydroxybenzoate E218, Propyl parahydroxybenzoate E216, Sodium, Carbomer, Methyl parahydroxybenzoate, Propyl parahydroxybenzoate, Saccharin sodium, Peppermint oil, Sodium hydroxide, Water

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.