info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

  • Transport FALAS për çdo porosi në Tiranë & për porosi mbi 4000 L në Shqipëri | Dërgesë e shpejtë | Paguaj në dorëzim ose me kartë | Paguaj me këste me Iute |

Calmaben 50 mg (difenhidraminë)

Çmimi:371.00 L

Medikament OTC me përmbajtje difenhidramine
Kuti x 30 tableta

Stock: Ka stok

SKU: 1906
Etiketa: , ,

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulimi

Masa

30 tableta

Suitable For

Calmaben përmban si princip aktiv difenhidraminë hidrokloride dhe përdoret për të trajtuar pagjumësinë afatshkurtër (gjumin dhe problemet me gjumin).

Jo të gjitha çrregullimet e gjumit kërkojnë përdorimin e medikamenteve. Problemet me gjumin shfaqen zakonisht si pasojë e një sëmundjeje mendore ose fizike dhe mund të kontrollohen duke trajtuar sëmundjen që e shkakton.

Mos përdorni Calmaben:
-nëse jeni alergjik nga difenhidramina ose nga ndonjëri prej përbërësve të tjerë në formulim;
-nëse keni atak akut astme;
-nëse vuani nga glaukoma (tensioni i lartë i syrit);
-nëse keni feokromocitoma (tumor i gjendrës adrenale);
-nëse vuani nga ulçera peptike me obstruksion pilorik (bllokim në traktin tretës midis duodenit dhe stomakut);
-nëse keni prostatë të zmadhuar dhe grumbullim të urinës ” residuale” (fshikëza nuk zbrazet plotësisht);
-nëse keni konvulsione;
-nëse keni probleme të lindura të aktivitetit elektrik të zemrës;
-nëse vuani nga probleme të ritmit të zemrës ose keni ritëm të ngadaltë të zemrës;
-nëse jeni duke marrë medikamente që trajtojnë çrregullimin e ritmit të zemrës;
-nëse jeni shtatzënë ose ushqeni me gji;
-nëse keni defiçiencë të magnezit ose të kaliumit;
-nëse keni konsumuar alkool;
-nëse jeni duke marrë medikamente që trajtojnë depresionin.

Këshillohuni me mjekun tuaj përpara se të përdorni Calmaben nëse:
-nëse vuani nga sëmundja obstruktive pulmonare;
-nëse keni stenozë të stomakut (bllokim në dalje të stomakut) ose probleme në pjesën hyrëse të stomakut:
-nëse keni funksion të dëmtuar të mëlçisë.

Mos përdorni alkool gjatë trajtimit me Calmaben.
Calmaben ndikon negativisht në aftësinë tuaj për të drejtuar makineri.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Nëse jeni shtatzënë, po planifikoni një shtatzëni ose ushqeni me gji këshillohuni me mjekun tuaj përpara se të përdorni këtë medikament.
Calmaben nuk duhet të përdoret gjatë shtatzënisë, ushqyerjes me gji dhe as nëse po planifikoni një shtatzëni.

Ky është një medikament OTC, kështu që mund të merret pa rekomandimin e mjekut.
Përpara se të përdorni këtë medikament, lexoni me kujdes fletë-udhëzuesin që gjendet në paketim pasi përmban informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç: Merrni 1 tabletë në ditë, të shoqëruar me një sasi të konsiderueshme lëngu (jo-alkoolik). Tableta pihet në darkë rreth 30 minuta para se të shtriheni për të fjetur.
Zakonisht duhet të bëni 7-8 orë gjumë në ditë.
Kohëzgjatja e trajtimit me difenhidraminë përcaktohet nga mjeku dhe duhet të jetë sa më e shkurtër që është e mundur.
Nëse problemet me gjumin vazhdojnë dhe pas konsumimit të këtij medikamenti, ai duhet të ndërpritet dhe duhet të këshilloheni me mjekun tuaj.

Nuk përdoret tek fëmijët nën 12 vjeç.

diphenhydramine hydrochloride, Copovidone (Kollidon VA 64), Crospovidone (Kollidon CL), maltodextrin, microcrystalline cellulose, anhydrous colloidal silicon dioxide, magnesium stearate; Drying layer – Acacia gum (gum arabic), sucrose (sugar), talc, methylcellulose, calcium carbonate, Povidone (Kollidon K30), titanium dioxide (E 171), 85% glycerol, anhydrous colloidal silicon dioxide, montanglycol wax.

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.