info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Për shkak të situatës së pandemisë së Covid-19, dërgesat në Kosovë janë pezulluar, deri në një njoftim të dytë.

Farmaci “Daja” Pomadë Antidekubitus

Çmimi:L500.00

Pomadë për mjekimin e dekubituseve te personat që qëndrojnë shtrirë
35 g

Additional information

Masa

35 g

Brand

Formulation

Skin Type

Specific For

Action

, ,

Suitable For

Përshkrimi

Decubitus në gjuhën mjekësore njihen të ashtuquajturat “plagët e shtratit” (në gjuhën latine decubitus do të thotë “shtrirë”), të shkaktuara nga qendrimi shtrirë ose ulur në të njejtin pozicion për një kohë të gjatë.

Formulë galenike me ngjyrë të murrme, erë karakteristike të balsamit të Perusë.

Përbërësit aktivë:
Balsami i Perusë është një balsam natyral që vjen nga prerja e lëvores së një peme që rritet në Amerikën Qendrore dhe Jugore. Ka veçori antiseptike, antifungale dhe antiparazitare, duke parandaluar infeksionet e plagëve.
Kloramfenikoli është një antibiotik me spektër të gjerë që lufton infeksionet.
Vaji i bajames së ëmbël dhe vitamina E ushqejnë dhe zbusin lëkurën, duke përshpejtuar rigjenerimin e saj.
Vazelina dhe lanolina hidratojnë, mbrojnë dhe zbusin lëkurën, duke formuar një pengesë mbrojtëse për të parandaluar humbjen e lagështirës.

Përdorimi

Lyerje lokale, 1-2 herë në ditë, në plagët dekubitus.

Përbërësit

Kloramfenikol, balsam Peru, vaj bajame, lanolinë, vazelinë, ujë i demineralizuar