[email protected]

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • 1 QERSHOR OFERTA | …vetëm pak ditë | **OFERTË e limituar | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • 1 QERSHOR OFERTA | …vetëm pak ditë | **OFERTË e limituar | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • 1 QERSHOR OFERTA | …vetëm pak ditë | **OFERTË e limituar | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

Helmintox 250 mg (pirantel)

Çmimi:215.67 L

Medikament OTC për trajtimin e disa parazitëve të zorrës
Kuti x 3 tableta

Stock: Ka stok

SKU: 3976
Etiketa: ,

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulation

Masa

3 tableta

Suitable For

Përshkrimi

Piranteli është një bar antihelmintik, pra antiparazitar.
Rekomandohet në trajtimin e disa parazitozave si: askaridoza, oksiuriaza dhe ankilostomiaza.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Gjatë shtatzënisë, ky medikament do përdoret vetëm në rastet kur është me të vërtetë i nevojshëm. Nëse gjatë trajtimit me pirantel zbuloni që jeni shtatzënë, këshillohuni menjëherë me mjekun tuaj pasi vetëm ai mund të gjykojë nëse duhet të vazhdohet trajtimi apo duhet të ndërpritet.
Evitoni përdorimin e barit helmintox gjatë ushqyerjes me gji.

Nëse merrni ose nëse pak kohë më parë keni marrë një medikament tjetër (përfshihen dhe barnat që merren pa rekomandim nga mjeku), tregojini mjekut ose farmacistit tuaj.

Helmintox nuk duhet të përdoret tek pacientët që mund të kenë alergji nga lënda vepruese apo lëndët ndihmëse të pranishme në formulim.

Për fëmijët nën 6 vjeç ka forma farmaceutike më të përshtatshme, prandaj përdorimi i këtij bari nuk rekomandohet.

Ky është një medikament OTC, kështu që mund të merret pa rekomandimin e mjekut.
Përpara se të përdorni këtë medikament, lexoni me kujdes fletë-udhëzuesin që gjendet në paketim pasi përmban informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Përdorimi

Masat paraprake të përdorimit:
-Oksiuriaza- rekomandohet të ndiqet një higjienë e rreptë. Duhet të bëhet pastrimi i përditshëm i regjionit anal, pastrimi i thonjve disa herë në ditë. Fëmijëve duhet t’u priten thonjtë shumë shkurt, të ndërrohen rregullisht rrobat e brendshme dhe rrobat e natës. Të mënjanohet kruarja. Të trajtohen të gjithë anëtarët e familjes në të njëjtën kohë.

Helmintox mund të konsumohet pavarësisht ushqimit dhe pa ndonjë orar të veçantë.
Dozimi ndryshon në bazë të llojit të parazitit dhe peshës/moshës.
Për një dozim sa më të saktë këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Përbërësit

pirantel, amidon, misër I paraxhelatinizuar, povidon, kroskarmelozë sodike, stearat magnezi, hipromelozë, celulozë mikrokristalore, monostearat makrogoli 400, propilenglikol, dioksid titani, llak aluminik i verdhë