info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

Espumisan pika

Çmimi:810.00 L

Medikament OTC që trajton disa probleme gastro-intestinale tek fëmijët
30 ml

Stock: Ka stok

SKU: 000451
Etiketa: ,

Informacion shtesë

Brand

Formulimi

Masa

30 ml

Suitable For

Espumisan është një bar gastrointestinal, i cili vepron si agjent kundër krijimit të bulëzave të gazrave dhe, për këtë arsye gjen përdorim si mjet ndihmës në ekzaminimet diagnostike.
Përdorimet:
– Për trajtimin simptomatik të ankesave gastrointestinale të cilat lidhen me krijimin e shtuar të gazrave, si p.sh. flatulenca apo meteorizmi (fryrja e barkut nga gazrat dhe nxjerrja e tepruar e tyre) dhe kolikat abdominale të foshnjave (dhimbjet e barkut të muajit të tretë);
– Për përgatitjen e të sëmurëve që do t’i nënshtrohen ekzaminimeve me rreze X ( radiografike), sonografike (Eko) ose gastroskopike në regjionin abdominal (organeve të barkut);
– Si agjent kundër krijimit të bulëzave të gazrave në rastet e helmimit me lëndë detergjente.

Mos përdorni Espumisan®:
– Në rast se jeni të mbindjeshëm (alergjikë) ndaj simetikonit apo ndaj ndonjërit prej përbërësve të tjerë të produktit.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji
Nuk ka ndonjë kufizim për përdorimin e Espumisan®gjatë shtatzënisë dhe në periudhën e ushqyerjes me gji të foshnjës.

Deri tani nuk janë vënë re efekte të padëshiruara që të kenë lidhje me përdorimin e Espumisan®.

Ky është një medikament OTC, kështu që mund të merret pa rekomandimin e mjekut.
Përpara se të përdorni këtë medikament, lexoni me kujdes fletë-udhëzuesin që gjendet në paketim pasi përmban informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Në rast se mjeku nuk e përshkruan ndryshe Espumisan®Emulsion duhet të përdoret gjithmonë sipas udhëzimeve që jepen në këtë fletë udhëzuese.
Në rast se nuk jeni të sigurtë pyesni mjekun ose farmacistin.

Dozimi i zakonshëm në ankesat gastro-intestinale të cilat lidhen me krijimin e shtuar të gazrave është:
-Foshnjat – 25 pika (të barabarta me 1 ml) Espumisan® Emulsion përpara apo pas çdo ushqyerje me gji ose qumësht formule.
-Fëmijët 1 deri 6 vjeç -25 pika (të barabarta me 1 ml) Espumisan® Emulsion 3 deri 5 herë në ditë.
-Fëmijët 6 deri 14 vjeç – 25 deri 50 pika (të barabarta me 1deri 2 ml) Espumisan® Emulsion 3 deri 5 herë në ditë.
-Të rinjtë dhe të rriturit – 50 pika (të barabarta me 2 ml) Espumisan® Emulsion 3 deri 5 herë në ditë.

Kohëzgjatja e trajtimit varet nga ecuria e ankesave/shqetësimeve.
Kur është e nevojshme, Espumisan® Emulsion mund të përdoret për një periudhë të gjatë kohore.

simetikon
Stearat Macrogol 1500, monostearat gliceroli, acid sorbik (Ph. Eur.),
hidroksipropilcelulozë, ciklamat natriumi, sakarinë natriumi, aromë banane, ujë
të purifikuar.

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.