info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

Aciclovir ABC 5% krem (aciklovir)

Çmimi:516.00 L

Krem me aciklovir për trajtimin e virusit Herpes Simplex
10 g

Stock: S’ka stok

SKU: 000260
Etiketa: , , ,

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulimi

Masa

10 g

Suitable For

,

Kremi me aciklovir i firmës farmaceutike ABC indikohet në trajtimin lokal të infeksioneve të lëkurës të shkaktuara nga herpesi simplex: herpesi labial dhe herpesi genital.

Acikloviri ABC kundërindikohet të përdoret në pacientët që kanë mbindjeshmëri nga acikloviri, valacikloviri ose nga ndonjëri prej përbërësve të pranishëm në formulim.

Përkujdesje:
Acikloviri krem topik nuk duhet të përdoret në sy, në mukozat e gojës apo në mukozën vaginale, pasi mund të shkaktojë irritim.
Gjatë aplikimit të kremit shmangni zonën rreth syve.
Tek pacientët me sistem imunitar të kompromentuar (pacientët të diagnostikuar me sida, pacientët që i janë nënshtruar një transplanti) është mjeku që vendos se si do të trajtohet pacienti dhe nëse ky medikament duhet përdorur apo jo.
Në raste kur përdoret për një kohë të gjatë, mund të lindë fenomeni i sensibilizimit. Në momentin që kjo ndodh duhet të këshilloheni me mjekun tuaj.
Nuk është vënë re krijimi i varësisë.

Formulimi përmban metil-para-hidroksibenzoat, i cili mund të shkaktojë reaksione alergjie.

Ushqyerja me gji
Kur acikloviri merret në rrugë orale, një sasi e vogël po e papërfillshme eleminohet me qumështin e gjirit.

Shtatzënia
Marrja e aciklovirit bëhet vetëm në rastet kur mjeku e gjykon të arsyeshme, pasi ka vlerësuar raportin risk-benefit. Marrja e aciklovirit në rrugë orale dhe më pas kalimi në përdorimin topik të tij, ka një risk të ulët.

Medikamenti i mësipërm është një bar OTC, pra mund të merret pa rekomandim nga mjeku.
Përpara përdorimit të këtij medikamenti lexoni me kujdes fletëudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai përmban një informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Acikloviri krem duhet të aplikohet 5 herë në ditë me intervale kohe afërsisht çdo 4 orë.

Acikloviri duhet të aplikohet që në stadet e para, kur fillojnë të shfaqen shenjat e para të infeksionit viral.
Trajtimi mund të fillohet dhe në stade më të vonshme.
Trajtimi duhet të vazhdojë për të paktën 4 ditë për herpesin labial dhe 5 ditë për herpesin genital.
Në rastet kur është e nevojshme trajtimi mund të vazhdojë dhe për 10 ditë.

aciclovir, methyl-p-hydroxybenzoate, Tefose 1500, Glycerin, Stearic acid, Liquid paraffin, Methyl-p-hydroxybenzoate, Purified water.

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.