info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

  • | Transport FALAS në Tiranë dhe FALAS kudo në Shqipëri për porosi 4000 L | Dërgesë e shpejtë në adresë | Paguaj Cash në dorëzim, me kartë debiti/krediti ose me këste me iutePay

Aciclostad krem (aciklovir)

Çmimi:361.00 L

Krem me aciklovir për trajtimin e virusit Herpes Simplex
2 g

Stock: S’ka stok

SKU: 001070
Etiketa: , , ,

Informacion shtesë

Action

Brand

Formulimi

Masa

2 g

Suitable For

,

Aciclostadi përmban aciclovir, një medikament që trajton infeksionet virale (virostatik). Aciclostadi përdoret për të trajtuar dhimbjen dhe kruarjen që shfaqet gjatë një infeksioni viral, në fazën e formimit të flluskave në zonën rreth buzës.

Aciclostadi nuk duhet të përdoret te personat që janë alergjikë nga acicloviri, valaciclovir, propilenglikoli ose përbërës të tjerë të pranishëm në formulim.

Përpara dhe gjatë trajtimit me aciclostad kini parasysh:
-Kremi nuk duhet të aplikohet në mukoza (mukoza orale, mukoza vaginale) dhe as në sy, pasi mund të shkaktojë irritim. Kini veçanërisht kujdes aplikimin e kremit në zonën rreth syve.
-Nëse keni një sistem imunitar të dobët këshillohuni me mjekun tuaj përpara përdorimit të këtij medikamenti. Me shumë mundësi ai do përshkruajë marrjen e aciclovirit në formë tabletë.

Shtatzënia:
Acicloviri përdoret në shtatzëni vetëm në rastet kur e rekomandon mjeku, pasi ka vlerësuar paraprakisht raportin risk-benefit.

Ushqyerja me gji:
Gjatë aplikimit topik të aciclovirit një sasi shumë e vogël, thuajse e papërfillshme përthithet në organizëm. Sasia e tij që mund të kalojë në qumështin e gjirit si rrjedhojë është shumë e vogël.

Efekte anësore të shpeshta:
-Djegie ose pickim i përkohshëm në pjesët e trajtuara të lëkurës.
-Kruarje.

Medikamenti i mësipërm është një bar OTC, pra mund të merret pa rekomandim nga mjeku.
Përpara përdorimit të këtij medikamenti lexoni me kujdes fletëudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai përmban një informacion më të detajuar.
Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Acikloviri krem duhet të aplikohet 5 herë në ditë me intervale kohe afërsisht çdo 4 orë.

Acikloviri duhet të aplikohet që në stadet e para, kur fillojnë të shfaqen shenjat e para të infeksionit viral.
Në stadet e fundit aplikimi i tij nuk është i nevojshëm.
Në rastet kur është e nevojshme trajtimi mund të vazhdojë dhe për 10 ditë.

Aplikimi i aciklovirit krem bëhet nëpërmjet një pambuku. Vendosni një sasi të konsiderueshme kremi në zonën ku janë shfaqur shenjat e para të herpesit dhe rrotull tyre.
Nëse aplikimi i kremit do bëhet me dorë, lani duart tuaja para dhe pas aplikimit, me qëllim që të shmanget transferimi i virusit në zona të tjera.

aciclovir, cetyl alcohol (ph.eur.), Dimeticon 350CST, Macrogolglycerol steerates (ph.eur.), DC fluid paraffin, propylene glycol, white vaseline, purified water

Lista e përbërësve përditësohet vazhdimisht. Ju lutemi referojuni përbërësve të shënuar në paketimin e produktit.