info@farmaon.al

+355 67 50 23 332

"Rr. Elbasanit", Tiranë

Për shkak të situatës së pandemisë së Covid-19, dërgesat në Kosovë janë pezulluar, deri në një njoftim të dytë.

ATC Çaj laksativ bimor Bio

Çmimi:L190.00

4

Stock: In stock

Additional information

Brand

Përshkrimi

Bimët e kombinuara në këtë çaj plotësojnë veprimin laksativ, antiseptik, zbutës dhe antiflamator në rrugët e poshtme të tretjes, duke nxitur kështu lëvizjet peristaltike të zorrëve (në veçanti zorrës së trashë).
Çaji lehtëson dhe normalizon jashtëqitjen.
Lëvorja e drunakuqit dhe gjethet e senës të pasura me antrakinone nxisin drejtpërdrejt lëvizjet peristaltike të zorrëve ndërsa lulet e shtogut ndihmojnë në zbutjen e mukozës së zorrëve dhe në hollimin e masave të patretura ushqimore.
Lulet e njëmijëfletëshit i japin çajit veprim antifermentativ dhe njëkohësisht qetësues, ndërsa molla e egër përmirëson ndjeshëm shijen e çajit.

Përdorimi

Në një enë me ujë të
nxehtë
(në masën e ¼ litrit)
hidhen dy lugë çaji.
Lëngu lihet i mbuluar
për 10 min, kullohet dhe
ruhet veçantë.
Bimëve të mbetura,
u shtohet e njëjta sasi
uji (1/4lit.)dhe vihet të
zjejë për 5 min.
Në vazhdim çaji kullohet, përzihet me atë të hequr veçantë më parë dhe mund të pihet 2-3 herë gjatë ditës.
Kura vazhdon zakonisht
3-5 ditë (sipas nevojës).

Përbërësit

Lule shtogu,
lëvore drunakuqi,
gjethe sene,
lule njëmijëfletëshi,
mollë të egër etj.